Ukrainan metropoliitta Epifani Moskovan patriarkka Kirillille: ”Putinin suosio on teille tärkeämpää kuin Ukrainan kansa”

Ukrainan ortodoksisen kirkon johtaja, Kiovan ja koko Ukrainan metropoliitta Epifani on julkaissut vetoomuksen Venäjän ortodoksisen kirkon johtajalle, Moskovan patriarkka Kirillille, kertoo Suomen ortodoksisen kirkon lehti Aamun Koitto.

”Valitettavasti aikaisempien julkisuuteen antamienne lausuntojenne perusteella on käynyt selväksi, että Putinin ja Venäjän johtavan eliitin suosio on teille paljon tärkeämpää kuin välittäminen Ukrainan kansasta – josta osa on pitänyt teitä paimenenaan ennen sotaa”, Epifani kirjoittaa Aamun Koiton kääntämän vetoomuksen mukaan.

Epifani arvioi, ettei ole mitään hyötyä pyytää Kirilliä ryhtymään toimiin, jotta Venäjä lopettaisi hyökkäyksen Ukrainassa. ”Tästä huolimatta olen toiveikas, että löytäisitte hengellistä lujuutta osoittaaksenne inhimillisyyttä ja välittämistä edes suhteessa maanmiehiinne, joista suurin osa on ortodoksikristittyjä, omaa laumaanne.”

”Ellette kohota ääntänne hyökkäystä vastaan, ottakaa edes venäläissotilaiden ruumiit, jotka ovat maksaneet elämällään teidän ja presidenttinne ’venäläisen maailman’ ideasta”, Epifani kirjoittaa.

Lue myös:

”Se, joka aloittaa sodan, on väärässä” – Näin kirkot Ukrainassa ja Venäjällä kommentoivat hyökkäystä

Suomen ortodoksisen kirkon piispat tuomitsevat Venäjän toimet Ukrainassa: ”Mitään oikeutusta sotaan ei ole”

Viimeistä vaille valmista – Ukrainan itsenäinen ortodoksinen kirkko valitsi uuden johtajansa (arkistojuttu 2018)

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliLuterilaisen kirkon piispat: Venäjän hyökkäys on rikos kansain­välistä oikeutta ja synti Jumalaa vastaan
Seuraava artikkeliPääkirjoitus: Asian­tuntijoiden selkeät arviot ovat vasta­painoa sodan synnyttämään ahdistukseen

Ei näytettäviä viestejä