Tikkurilan kirkon nimi vaihtuu ja piispat tekivät suosituksen pappien tatuoinneista – lue kirkolliset aprillipilat

Aprillipäivä on perinteisesti ollut hyväntahtoinen jekutuspäivä. Mediat, yhteisöt ja yritykset ovat halunneet levittää myönteistä mieltä tekemällä hassuttelu-uutisia. Paras aprillipila on sellainen, että lukija melkein uskoo lukemansa.

Vantaalla Tikkurilan seurakunta kertoo huhtikuun ensimmäisen päivän hengessä, että Tikkurilan kirkon nimi vaihdetaan palautteen perusteella. Uusi nimi on Tiksi Church of Faith, Hope & Love. Se ilmentää Vantaan kansainvälistä ja monikulttuurista luonnetta.

”Vanhaa uuden kirkon nimeä Tikkurilan kirkko on pidetty liian yksinkertaisena. Tiksi Church of Faith, Hope & Love -nimen lisäksi muita ehdotuksia uudella nimeämiskierroksella olivat muun muassa In’n Up Church, Courage Church of Vantaa, City Church of Vantaa City ja Church of Holy Vantaa”, kerrotaan Vantaan seurakuntien viestinnän lähettämässä tiedotteessa.

Kaivauksista löytyy kaikenlaista

Oulussa seurakuntalehti Rauhan Tervehdys kertoo, että tuomiokirkkoon asetetaan näytteille Pyhän Aprilian reisiluu. Piispa Jukka Keskitalo kertoo iloitsevansa löydöstä, vaikka virallinen dna-testi vielä puuttuu.

Rauhan Tervehdys tietää, että Lumijoen seurakunnan vs. kirkkoherra Salla Autere teki löydön alkuvuodesta:

”Osasin heti epäillä, että kyseessä on merkittävä löytö. Eihän näitä joka päivä tule vastaan. Tunnistin löydön Lumijoella liikkuvan legendan vuoksi: kyseessä on mitä todennäköisimmin Pyhän Aprilian reisiluu. Guinnesin ennätysten kirjan mukaan hän oli maailman pisin nainen 1100-luvulla”, Autere kertoo.

Myös Turun Sanomat aprillaa arkeologisella uutisella:

”Nimettömänä pysyttelevä köyliöläinen pilkkijä pyydysti alkuvuodesta kirveen, jonka museotutkijat uskovat olevan peräisin noin vuodelta 1156. Niinpä kyseessä saattaa hyvinkin olla ase, jolla Lalliksi, Laurentiukseksi, Lauriksi tai Lalloiksi kutsuttu köyliöläinen talonpoika surmasi Henricuksen eli Pyhänä Henrikinä tunnetun piispan.”

Rauman seurakuntien verkkosivuilla kerrotaan, että Rauman seurakunnan virastotalon remontin yhteydessä tehdyissä kaivauksissa on löytynyt mahdollisesti keskiajalta peräisin oleva kulta-aarre.

”Kulta-aarteen löydyttyä seurakunnan huolet mittavan remontin rahoituksesta ovat poissa. Aarteesta jää jopa hieman yli, ja ylimääräiset kultakolikot sijoitetaan henkilöstön virkistyskassaan sekä jaetaan uskollisille seurakuntalaisille”, seurakunta kertoo.

Taivalkosken seurakunta puolestaan kertoo Facebook-sivullaan, että tänään on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä musiikkinäytelmä ”Peppi Pitkätossu ja elämän ehtoo”. Rooleissa esiintyvät seurakunnan työntekijät.

Uutinen, jota ei julkaistu

Kotimaa ei tänä vuonna julkaise aprillipäivän uutista siitä, että piispainkokous on päättänyt tatuoinneista, jotka ovat papeille suositeltavia.

Uutisessa olisi kerrottu, että piispat suosittavat kristillisten symbolien lisäksi kukin oman kuvansa tatuointia hiippakuntansa papeille. Jos vaihtaa hiippakuntaa, voi ottaa uuden piispan tatuoinnin, samoin, jos oman hiippakunnan piispa vaihtuu.

Uutisen mukaan piispat päätyivät suositukseen, koska yhä useammalla papilla on jo tatuointi.

– Näin #metoon aikana tatuoinneista utelua ei oikein pidetty soveliaana pappisvihkimystä haluavilta, varsinkaan, kun heistä valtaosa on naisia. Asiaan haluttiin kuitenkin ottaa moderni ja myönteinen kanta. Jotkut kapitulit aikovat jopa antaa uusille papeilleen vihkimislahjana alennuskuponkeja paikallisiin tatuointiliikkeisiin, piispainkokouksen pääsihteeri Jari Hopperi olisi kommentoinut Kotimaan aprillijutussa, jos se olisi julkaistu.

Lue myös arkistojen aprillijutut:

Oho! ”Pyöräherätys” papiston keskuudessa – Kirkko alkaa tilastoida poljettuja kilometrejä (2020)

Soten myötä hygieniasäännöt kiristyvät: Ehtoollisen jakajille tulossa pakko käyttää suojakäsineitä (2017)

Kirkolliset aprillipilat: Uskontokoira, sateenkaari-Luther ja Facebook-läppää (2017)

”Jokainen voi olla oman seurakuntansa kirkkoherra” (2015)

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliPääkirjoitus: Totuus kuoli jo ennen sotaa
Seuraava artikkeliYt-prosessi päättyi – Kuopion tuomio­kapituli vähentää yhden työn­tekijän vuonna 2024

Ei näytettäviä viestejä