Kirkolliset aprillipilat: Uskontokoira, sateenkaari-Luther ja Facebook-läppää

Aprillipilat kuuluvat huhtikuun ensimmäiseen päivään, vaikka osa medioista ei tällä kertaa siihen ryhdykään, sillä valeuutiset ovat muutenkin rapauttaneet ilmapiiriä. Mutta aprilliuutisia medioissa ja sosiaalisen median päivityksiä silti ilmestyy, myös kirkollisia.

Kotimaa24 kertoi Sote-uudistuksen aiheuttavan kirityksiä hygieniamääräyksiin, jonka seurauksena ehtoollisen jakajilla tulee olla suojakäsineet.

Kirkko ja kaupunki kertoo kuvamanipulaation kera että Kirkkohallituksen toimitalon eteen pystytetty sateenkaariviittainen Luther-patsas kuumentaa tunteita.

Facebookissa muutama kirkon keskushallinnon työntekijöistä tekee tunnustuksia: yksi on kääntynyt Jehovan todistajaksi ja haluaa keskustella maailmalopusta, toinen tulee kaapista kertomalla olevansa Homma-foorumin vakiokirjoittaja.

Facebook tietää edelleen, että Turun tuomiokirkon paikkaa on ehdotettu siirrettäväksi, että Kauhajoen kirkkoon tehdään remontin yhteydessä runsaasti kattomaalauksia ja että Helsingin piispanvaaliin on tulossa ehdokas, jolta puutuu teologinen loppututkinto ja pappisvihkimys, mutta jonka kirjava elämänkokemus korvaan mainitut puutteet.

Juttua kuvittaa Suomen ensimmäinen uskontokoira, joka läpäisi ekumeenisen vaistotestin. Se pystyi tunnistamaan seitsemän eri kirkkokunnan edustajat pelkän aamenen tuoksun perusteella. Kuva Facebookissa: Olli Seppälä.

Lue myös:

Aprillia! Ajoiko aika pilauutisen ohi?