Näin hengelliset kesäjuhlat on tarkoitus järjestää tulevana kesänä – katso lista suunnitelmista

Kuva: Olli Seppälä

Kesän 2021 hengellisissä kesäjuhlissa ja -tapahtumissa huomioidaan tarkoin osallistujien turvallisuus ja viranomaisohjeet. Tilaisuuksien toteutus on hybridiä eli fyysisen tapahtuman lisäksi tarjolla on paljon ohjelmaa verkossa ja radiokanavilla, kerto hengellisten kesäjuhlien ja kirkollisten tapahtumien yhteistyöryhmä.

Fyysisten ja virtuaalisten tapahtumien yhdistäminen on "uusi normaali" nyt ja tulevaisuudessa, tilaisuuksien järjestäjät uskovat.

Kesäjuhlien ja -tapahtumien järjestäjät ovat tiivistäneet yhteistyötään ja tiedonvaihtoaan. Ekumeenisessa yhteistyöryhmässä ovat edustettuina kaikki suuret evankelis-luterilaisen kirkon herätysliikkeet ja kristilliset järjestöt, kuten myös helluntaiherätyksen Iso Kirja ry ja Suomen Vapaakirkko.

Ensi kesän tapahtumissa on rajoitettuja kävijämääriä, tai jos tilanne niin vaatii, ne siirtyvät kokonaisuudessaan verkkoon, radioon, televisioon, loppukesään tai vuodelle 2022.

Hengellisten kesäjuhlien ja -tapahtumien järjestäjät ovat sitoutuneet noudattamaan kesän 2021 tapahtumiensa suunnitelmissa opetus-ja kulttuuriministeriön vastuullinen tapahtuma -työryhmän, aluehallintovirastojen ja viranomaisten ohjeita ja mahdollisia rajoituksia.

***

Eri tapahtumat on tarkoitus toteuttaa seuraavasti:

Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien yhteistapahtuma #yhdessä 2021 siirtyy vuoteen 2022, mutta tapahtuma järjestää verkossa #YHDESSÄ2021-virtuaalitorstain 20.5. Tapahtuman rinnakkaismediana toimivalla Radio Deillä on ohjelmaa 17–21.5.

Lähetysyhdistys Kylväjän kesäpäivät pidetään 11.–12.6. virtuaalitapahtumana Helsingin Suomenlinnasta, jonne lähettäjätiimejä kokoontuu piknikille. Tapahtuma toteutetaan koronan sallimassa laajuudessa. Samaan aikaan verkossa on virtuaalipikniktapaamisia.

Sanan Suvipäivät Online 18.–20.6. ja Heinäveden Kirkastusjuhlat 24.–25.7. Sanan Suvipäivät järjestetään verkkotapahtumana ja Kirkastusjuhlat virtuaalisena tai hybriditapahtumana. Suvipäivien teema on Kasvun mahdollisuus. Kirkastusjuhlien teemana on Kuule minua! Paikalle otetaan rajoitettu määrä yleisöä rajoitusten niin salliessa ennakkoilmoittautumisen kautta.

Helluntaiseurakuntien Juhannuskonferenssi 25.–27.6. Isossa Kirjassa Keuruulla. Juhannuskonferenssi järjestetään hybridimuotoisesti. Paikalle otetaan ennakkoilmoittautumisten perusteella koronaturvallinen yleisömäärä. Tapahtuma näkyy myös nettitapahtumana sekä UskoTV:ssä.

Herättäjäjuhlat 2.–4.7. Kauhavalla. Tapahtuma järjestetään rajoituksia noudattaen livetapahtumana tai virtuaalisesti. Körttiradio on kuunneltavissa 2.–4.7. Herättäjäjuhlien messu Yle TV1:ssä sunnuntaina 4.7. ja päiväseurat Yle Radio 1:ssä 4.7.

Sleyn valtakunnallinen Evankeliumijuhla "Kaikki on hyvin" 2.–4.7. Evankeliumijuhla järjestetään Turussa, radiossa ja verkossa. Turkuun kokoonnutaan ajankohtaisten rajoitusten mukaan. Muillakin paikkakunnilla on mahdollista järjestää kokoontumisia yhteiseen Evankeliumijuhlaan. Sleyn nuorisotyö järjestää nuorten juhlaohjelman.

Suviseurat 2–5.7. Reisjärvellä. Päätökset seuratapahtuman toteutustavasta tehdään huhti-toukokuun aikana. Vaihtoehtoina joko yleisötapahtuma tai Suviseurat radiossa ja verkossa. Jos fyysistä tapahtumaa ei voida järjestää, Suviseurat lähetetään virtuaalisena tapahtumana Reisjärven kristilliseltä opistolta. Suviseurojen sanajumalanpalvelus radioidaan Yle Radio 1:ssä. Seuratapahtuma lähetetään Kesäseuraradion välityksellä sekä nettiin että FM-taajuuksille.

Kansanlähetyspäivät järjestetään 2.–4.7. Ryttylässä ja sitä edeltävä Raamattukesä-ennakkoseminaari paikallisia rajoituksia noudattaen, mahdollisuuksien salliessa hybriditapahtumana. Lisäksi pyritään järjestämään ympäri Suomea "kisakatsomoita". Kansanlähetyspäivien ohjelmaa on seurattavissa Kansanlähetyksen YouTube-kanavalla, osa myös Teams-sovelluksella. Osa ohjelmasta Radio Dein taajuuksilla.

Hengen uudistuksen kesätapahtuma, KesäSpirit, järjestetään alustavasti 30.7.–1.8. Lempäälän Ideaparkissa. Fyysinen tapahtuma järjestetään voimassa olevien rajoitusten mukaan ja striimataan myös verkkoon.

Medialähetys Sanansaattajien Medialähetyspäivät Seinäjoella 28.–29.8. Hybriditapahtuma, johon voi osallistua paikalla ajankohtaisten rajoitusten mukainen kävijämäärä. Ohjelmassa on virtuaalisia sisältöjä, ja pandemiatilanteen vaatiessa varaudutaan myös täysin virtuaalisen tapahtuman järjestämiseen.

Lue myös:

Lestadiolaisten Suviseuroja ei järjestetä tänäkään vuonna yleisö­tapahtumana

Hengelliset kesäjuhlat saattavat saada tänä vuonna valtion tukea, jos niitä ei voida järjestää

Näin kesäjuhlien ajankohdat määräytyvät – tango siirtää tänä vuonna Herättäjäjuhlia ja perjantain sijoittuminen Kansanlähetyspäiviä

Kaikkia suurimpia herätysliikkeiden kesäjuhlia suunnitellaan tänä vuonna samaan viikonloppuun – milloin juhlien kohtalosta päätetään?

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.