Lestadiolaisten Suviseuroja ei järjestetä tänäkään vuonna yleisö­tapahtumana

Suviseurat Muhoksella 2019. Kuva: Suviseurojen kuvapalvelu

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) johtokunta on tehnyt päätöksen vanhoillislestadiolaisten Suviseurojen toteuttamisesta radiossa ja verkossa tulevana kesänä 2021. Suviseurat järjestetään alkuperäisen aikataulun mukaan 2.–5.7. Radio- ja verkkoseurojen lähetyspaikkana toimii Reisjärven kristillinen opisto.

Fyysisesti ihmisiä yhteen kokoava seuratapahtuma perutaan siis koronapandemian vuoksi toisena kesänä peräkkäin. Viime vuosina Suviseuroissa on käynyt noin 80 000 seuravierasta. Se on Pohjoismaiden suurin hengellinen kesätapahtuma.

Suviseurat järjestetään Reisjärvellä 2021, Lopella 2022, Kauhavalla 2023 ja Pudasjärvellä 2024. SRK selvitti myös mahdollisuutta siirtää edelleen vuodella eteenpäin Suviseurojen järjestelyvuoroja.

– Keskustelujen jälkeen päädyttiin yhteiseen näkemykseen aikaisemmin hyväksytyn suunnitelman noudattamisesta. Uuteen siirtoon olisi liittynyt useita epävarmuustekijöitä, kuten solmitut aiesopimukset, lisäkulut ja yhteistyökumppanien omien suunnitelmien muuttuminen, SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Matti Taskila toteaa tiedotteessa.

SRK:n pääsihteeri Juha Kaarivaara toivoo, että kenttäseurojen peruuntumisen aiheuttamaan tappioon voidaan saada valtionhallinnon tukea.

Lue myös:

Näin hengelliset kesäjuhlat on tarkoitus järjestää tulevana kesänä – katso lista suunnitelmista

Hengelliset kesäjuhlat saattavat saada tänä vuonna valtion tukea, jos niitä ei voida järjestää

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Lestadiolaisten Suviseuroja ei järjestetä tänäkään vuonna yleisötapahtumana