Mysteerikuva: Seitsemän miestä heitä on – mutta keitä he ovat?

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa viisi miestä seisoo alttarin takana ja yksi alttarin edessä. Kuvan vasemmalla laidalla on myös mies. Keitä he ovat? Mistä tilanteesta kuva mahdollisesti on? Missä ja milloin se on otettu?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Edellisen mysteerikuvan vastaus

Edelliseen mysteerikuvaan tuli yksi oikea tunnistus. Pertti Laaksonen tunnisti, että kuva on otettu Kirvujuhlan jumalanpalveluksessa Kirvussa 27.6.1993. Paikka sijaitsee Karjalankannaksen länsiosassa Venäjän alueella. Juhlat pidettiin 27.–28.6.2013 juhannuksena. Väkeä juhlassa oli yli 200 henkeä.

Kirvulaisilla, kuten kaikilla pitäjillä, oli oma Kihupyhä. Kirvulaisilla se oli toinen juhannuspäivä. Kihupyhää vietettiin aikoinaan Etelä-Karjalassa.

Kuvassa on ehtoollista jakamassa Orimattilan kirkkoherra Jorma Kaarna ja avustamassa kirvulainen Alvar Näräkkä. Ehtoollisvälineet olivat Orimattilan seurakunnasta.

Lue myös:

Mysteerikuva: Missä jaetaan ehtoollista? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä kulkevat sääntökuntapuvuissa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä kokoustavat? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä laulavat? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Mikä miesjoukko koolla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu