Mysteerikuva: Missä jaetaan ehtoollista? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa pappi jakaa ehtoollista ulkona. Kaksi naista seisoo ehtoollisjonossa, ja papin oikealla puolella on mies. Keitä he ovat? Mistä tilanteesta kuva mahdollisesti on? Missä ja milloin se on otettu?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvaan tuli useita tunnistuksia. Kuvassa ovat suomalaiset Marianne Jansson (vas.) ja Riitta Lemmetyinen, jotka ovat kuuluneet Evankelisiin Mariasisariin Saksassa ja Norjassa. Kuvan arveltiin olevan suomalaisesta kirkosta 1980-luvun lopulta.

Evankeliset Mariasisaret on sääntökuntamainen yhteisö, jonka pääkeskus sijaitsee Darmstadtissa, Saksassa. Kaksikko jätti luostarielämän taakseen vuonna 1990 oltuaan luostarin palveluksessa 20 vuotta. Kokemuksista on syntynyt kaksi kirjaa: Kun luostarin muurit murtuvat (2002) ja Uskolla alistetut – Matkalla eheyteen (2006).

Teologian maistereiksi valmistuneet Jansson ja Lemmetyinen toimivat seurakuntatyössä Akasia-säätiön palveluksessa 25 vuotta. He jäivät eläkkeelle pari vuotta sitten.

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä kulkevat sääntökuntapuvuissa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä kokoustavat? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä laulavat? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Mikä miesjoukko koolla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.