Mysteerikuva: Mitä papistoa koolla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Jukka Granström

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa.fi julkaisevat kuvia arkistostaan. Kuvat kertovat pääosin oman aikansa kirkollisesta elämästä ja tapakulttuurista.

Tämän viikon kuvassa ollaan koolla pappisjoukolla – tosin yksi nainenkin näkyy kuvassa, eikä hänellä ole papillisia tunnuksia, mikä saattaa viitata kuvausajankohtaan eli aikaan ennen naispappeutta 1988. Mistä tilanteesta on kyse? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan henkilöitä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvaan ruokailevasta herraseurueesta tuli vain niukalti tunnistuksia. Lauri Lempinen kirjoittaa:

”Kuvassa oikealla oleva piispa on Ilmari Salomies (Viipuri-Mikkelin piispa 1943–1951, arkkipiispa 1951–1964). Piispanristi ei näytä arkkipiispan ristiltä, joten kuva lienee Salomiehen Viipuri-Mikkelin ajalta. Toinen piispa on luultavasti Max von Bonsdorff (Porvoon piispa 1923–1954).”

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä syövät ravintolassa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä kuuntelevat lavalla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Miten Radiomafia liittyy asiaan? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu