Mysteerikuva: Miten Radiomafia liittyy asiaan? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Matti Karppinen

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa on joukko nuoria taustanaan Ylen Radiomafian kyltti. Vinkkinä mainittakoon, että Radiomafia oli toiminnassa 1990–2003. Mistä tilanteesta on kyse? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan henkilöitä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon kuvassa luovutettiin prosenttiliikkeen vetoomusta ulkoministerille elokuussa 1985. Vetoomuksessa toivottiin, että Suomi nostaisi kehitysavun seuraavassa valtion budjetissa 0,47 prosenttiin.

"Kuvan vasemmassa laidassa on Paavo Väyrynen, silloinen ministeri. Keskellä olevaa naishenkilöä en tunnistanut, mutta hänen takanaan olevat miehet ovat akateemikko G. H. von Wright ja professori (myöhemmin arkkipiispa) Mikko Juva", tiesi Yrjö Sahama Joensuusta. Facebookin puolella kuvassa oleva nainen tunnistettiin dosentti Marja-Liisa Swantziksi.

Mikko Juva oli kuvanottohetkellä jo kuitenkin jäänyt eläkkeelle arkkipiispan virasta.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.