Mysteerikuva: Mikä porukka poseeraa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Erkki Talvila

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai mihin se liittyy.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan. Kuvat kertovat pääosin oman aikansa kirkollisesta elämästä ja tapakulttuurista.

Tämän viikon kuvassa on iso joukko ihmisiä samanlaiset paidat päällään. Mikä porukka on kyseessä? Tunnistatko kuvan henkilöitä? Missä ja milloin kuva on otettu? Mistä tilanteesta on kyse?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvan tunnisti Pekka Launonen, joka oli paikalla tilaisuudessa, jossa kuva otettiin:

"Se on otettu Seurakuntaopiston urheiluhallissa huhtikuussa 1990. Vaikka kuvan esittelytekstissä sanotaan, että 'nuorisolaisista ei ole kyse', niin kyse on itse asiassa juuri heistä. Kuva on otettu kirkon nuorisotyönohjaajien koulutuksen 40-vuotisjuhlassa, johon oli kutsuttu ensimmäisen vuosikurssin (1949–50) opiskelijoita. Heitä oli paikalla kuusi (vasemmalta): Alli Topi, Heikki Ahtiainen, Helmi Toikka, Siiri-Elisa Nieminen, Kaino Tolvanen ja Mielikki Sipilä. Oikeassa reunassa on Simo Palosuo, joka oli heidän opettajansa ja koko kirkon nuorisotyönohjaajakoulutuksen luoja ja kehittäjä, sittemmin myös Seurakuntaopiston johtaja."

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä seitsemän ryhmäkuvassa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Mikä lippu heiluu? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Mikä miittinki menossa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.