Mysteerikuva: Mikä miittinki menossa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Tuomo Manninen

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai mihin se liittyy.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa.fi julkaisevat kuvia arkistostaan. Kuvat kertovat pääosin oman aikansa kirkollisesta elämästä ja tapakulttuurista.

Tämän viikon kuvassa on neljä miestä pöydän ääressä. Yhdellä heistä on edessään paperiarkki. Menossa on arvatenkin jokin tärkeä ja muodollinen tapaaminen. Huonekalutkin ovat muodollisia. Tunnistako kuvan henkilöitä? Missä ja milloin kuva on otettu? Mikä tilanne on kyseessä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvan yhdysvaltalaisyhtyeen tunnisti moni. Juho Sankamo kirjoittaa: ”Kuvassa on The Imperials -yhtye. Teki aikoinaan menevää gospel-rokkia, jota lapsuudessani kuuntelin, kun isäni oli Imperials-fani. Olen käynyt jopa heidän keikallaan USA:ssa, Indianassa. Yksi noista ukoista on ollut Elviksen taustalaulajana, möreänä bassona. Hyvää musiikkia.”

Markku Jenu kirjoittaa: ”Kuvassa ovat vasemmalta lukien Dave Will, Jimmie Lee Sloas, Ron Hemby ja Armond Morales. Wikipedia kertoo, että bändissä on ollut monia muitakin miehiä ja myös riitoja sen nimen oikeuksista. Tämä kokoonpano toimi vuosina 1986–1989.”

Juha Haapaniemi kirjoittaa: ”Olin Imperialsien konsertteja kuuntelemassa, tosin Helsingissä oli osin eri miehistö. Musiikillisia esikuviani.”

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.