Mysteerikuva: Mikä bändi poseeraa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai mihin se liittyy.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa.fi julkaisevat kuvia arkistostaan. Kuvat kertovat pääosin oman aikansa kirkollisesta elämästä ja tapakulttuurista.

Tämän viikon kuvassa joukko miehiä on niin sanotussa promokuvassa (promotion photo). Kyseessä on ilmeisimmin soitin- ja lauluyhtye, siis bändi. Kuvan miehet lienevät ulkomaalaisia, ja koska kuva löytyy Kotimaan kuva-arkistossa, heidän soittamassa musiikki lienee tulkittavissa hengelliseksi. Mikä bändi on kyseessä? Miten se liittyy Suomeen? Oletko ehkä käynyt heidän keikallaan?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuva ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvassa (julkaistu vain Kotimaa-lehdessä) kyseessä oli Oulun hiippakunnan synodaalikokous 1977. Siihen tuli runsaasti tunnistuksia. Tapio Leinonen kirjoittaa:

”Edessä ovat isäni, piispa Hannes Leinonen, vasemmalla puolellaan tuomiorovasti Arvi Seppänen. Heidän takanaan ovat asessorit Lauri Mustakallio ja Timo Holma, seuraavassa parissa näkyy Kemin maasrk:n khra Arvo Turakka, hänen takanaan Kestilän khra Jussi Mäntymaa, hänen takanaan Inarin khra Antero Niva. Baskeripäistä pappia en muista. Hänen takanaan on Perhon khra Ahti Riihimäki ja hänen takanaan ehkä Ranuan khra Viljo Juntunen. Lopuista olen epävarma. Itse olen siellä jossakin hännillä näkymättömissä; olin silloin saamelaisten pappi.”

Kuvasta on tunnistettu myös Paavo Korteniemi ja Aarno Haho.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.