Mysteerikuva: Ketkä seitsemän ryhmäkuvassa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Ritva Rasila

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai mihin se liittyy.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan. Kuvat kertovat pääosin oman aikansa kirkollisesta elämästä ja tapakulttuurista.

Tämän viikon kuvassa on ikään kuin viisi leipää ja kaksi kalaa eli viisi naista ja kaksi miestä. Heillä kaikilla on jo kilometrejä mittarissa eli nuorisolaisista ei ole kyse. Tunnistatko kuvan henkilöitä? Missä ja milloin kuva on otettu? Mistä tilanteesta on kyse?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvasta tunnistettiin pappi ja lippu, mutta ei kolmea muuta alttarin edessä seisovaa mieshenkilöä.

Pappi on Väinö Karhumäki, joka toimi Helsingin Roihuvuoren aseurakunnan kirkkoherrana 1973–1983. Kuva on otettu Roihuvuoren kirkossa. Karhumäki pitää kädessään Itä-Helsingin musiikkiopiston lippua. Menossa on kesäkuussa 1982 opiston lipun siunaus eli käyttöönotto, jolle on kirkkokäsikirjassa oma kaava.

Karhumäki oli Itä-Helsingin musiikkiopiston perustajia ja myöhemmin sen johtokunnan puheenjohtaja.

Lue myös:

Mysteerikuva: Mikä lippu heiluu? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.