Mysteerikuva: Mikä lippu heiluu? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai mihin se liittyy.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan. Kuvat kertovat pääosin oman aikansa kirkollisesta elämästä ja tapakulttuurista.

Tämän viikon kuvassa on neljä miestä alttarin äärellä. Tilanne näyttää jokseenkin oudolta. Kuvassa on myös iso lippu, jota pappi koskettaa. Lipussa näkyy vaakuna. Tunnistako kuvan miehiä? Missä ja milloin kuva on otettu? Mikä tilanne on kyseessä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvaan tuli useampi tunnistus. Risto Kormilainen kirjoittaa:

"Valtiovarainministeri Ahti Pekkala johtaa keskustelua, jossa mukana Sana-lehden päätoimittaja Martti Toivanen, Ristin Voiton päätoimittaja Valtteri Luoto ja Kotimaan päätoimittaja Pentti Lempiäinen. Ilmeisesti kyseessä on neuvottelu kristillisille medioille myönnettävästä tuesta."

Jorma Hentilä ajoittaa kuvan tapahtuman Pekkalan ministeriaikaan vuosien 1979–1986 välille. Huonekalujen perusteella hän tunnistaa paikaksi Valtioneuvoston linnan.

Kuva on otettu heinäkuussa 1985.

Lue myös:

Mysteerikuva: Mikä miittinki menossa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.