Mysteerikuva: Mikä nelikko? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Kuva-Kalle

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa on neljä miestä kahvipöydän ääressä. Tai ainakin yhden miehen edessä on kahvikuppi ja jokin pieni paakkelssi. Toisella miehellä on edessään kirja ja kolmannella papereita ja silmälasit. Taustalla istuu ihmisiä pöydissä. Yksi miehistä on piispa. Tunnistatko kuvan henkilöitä? Mistä tilanteesta on kyse? Missä ja milloin kuva on otettu?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

 Erkki Juhani kirjoittaa edellisestä mysteerikuvasta: "Kuva liittyy Suomen Raamattuopiston alkuaikaan. Keskellä takarivissä on Urho Muroma ja hänen edessään Marja-Terttu Tolamo, katsojasta käsin hänen vasemmalla puolellaan Yrjö J. E. Alanen ja oikealla Verner J. Aurola? Aika-arvio: 1942–1948."

Timo Junkkaala tunnistaa myös Muroman ja Tolamon. Kolmen muun osalta hän kirjoittaa: "Muutkin taitavat olla Raamattuopiston porukkaa, ehkä Eino Heinonen, Erkki Hämäläinen ja Oiva Virkkala, siis hallituksen jäseniä ja työntekijöitä, joko 1950-luvulta tai 1960-luvun alusta."

Pekka Siljander kirjoittaa: "Edellisen viikon mysteerikuvasta tunnistan Urho Muroman, hänen oikealla puolellaan olevan Oiva Virkkalan sekä edessä Marja-Terttu Tolamon. – Oiva Virkkalaa näin useita kertoja Uusheräyksen seuratilaisuuksissa vuosien saatossa. Virkkala oli pitämässä myös Heinäkallion leirikodin ensimmäistä rippikoulua kesäkuussa 1972, jossa olin itsekin työntekijänä. Virkkala on ollut jonkin aikaa Raamattuopiston palveluksessa. Joten, Virkkala on jokseenkin varmasti kuvassa Muroman oikealla puolella."

Tarkennus:

Mysteerikuvasta 12.3.2021 todettiin seuraavalla viikolla, että kahta kuvan henkilöä ei tunnistettu. Göran Stenlund kirjoittaa:

"Täten ilmoitan, että kuvan kuudesta herrasmiehestä se, joka istuu ensimmäisenä oikealta on lääninrovasti Lars Jern. Hän toimi aikanaan kirkkoherrana muun muassa Raippaluodon ja Oravaisten seurakunnissa. Muutaman vuoden hän toimi kirkkohallituksen jäsenenä Porvoon hiippakunnan edustajana."

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.