Mysteerikuva: Ketkä poseeraavat? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / J. Utriainen

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa on kuusi henkilöä, viisi miestä ja yksi nainen. Miehistä kolme on pappeja. Kuva on selvästi otettu vuosikymmeniä sitten. Tunnistatko kuvan henkilöitä? Missä ja milloin kuva on otettu? Kuvaajaksi on leimalla merkitty Fotomies / J. Utriainen Helsingistä.

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvan tunnisti Martti Löppönen. Hän kirjoittaa: "Kysymyksessä on Sanan ja rukouksen tapahtuma jossain Helsingin kirkossa 1990-luvulla (ehkä v. -95/96). Kirkko on tutun näköinen, mutta en ole siitä varma. Kuvassa on selkeästi erotettavissa kolmen henkilön kasvot. 1. Esirukoilija Pirkko Jalovaara, joka juuri rukoilee jonkun puolesta 2. Kuvan oikeassa reunassa partainen kaveri (lappu rinnassa), jonka kasvot näkyvät selvästi olen minä (Martti Löppönen), olin avustajana. 3. Vieressäni oikealla osin takana silmälasipäinen mies, jonka kasvot näkyvät selvästi, on Toivo Ryynänen, joka toimi myös avustajana."

Kuva on otettu 1999 Herttoniemen kirkossa.

Viime viikon kuvasta käytiin Facebookissa kriittistä keskustelua siitä, että kuvasta pyydettiin tunnistamaan ihmisiä. Kuvan tilanne koettiin niin yksityiseksi, että nimien utelua pidettiin epäsopivana. Kuvaa valittaessa oli kuitenkin selvää, että henkilöistä voi tunnistaa vain Jalovaaran ja tilaisuuden avustajat, jotka olivat kasvoillaan selvästi näkyvissä.

Lue myös:

Mysteerikuva: Mitä tapahtuu alttarilla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.