Mysteerikuva: Ketkä syövät puikoilla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa on joukko ihmisiä syömässä pöydän ääressä. Erityisesti huomio kiinnittyy siihen, että heillä on syömäpuikot. Sushiako? Tuskinpa vain. Myös useammalla kuvan ihmisellä on selvästi ruokaa suussaan. Tunnistatko kuvan ihmisiä? Mistä tilanteesta on kyse? Missä ja milloin kuva on otettu?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu:

Anja Nurminen pohtii viime viikon mysteerikuvaa: "Onko tuo jonkun isomman rukoushuoneen tai vanhan kansanopiston kirkkosali? Saarnatuoli korkealla, pienet virsitaulut seinällä, taitaa olla kunnon penkitkin laulajien takana." – Kuva on 1980-luvun alusta ja paikka on Helsingin kaupunkilähetys.

Sirkka Tiilikainen kirjoittaa 27.11. julkaistusta mysteerikuvasta: "Kuva on [Helsingin] Munkkiniemen kirkolta 1950-luvulta. Siinä on pastori Aaro Raitio ilmeisesti ottamassa vastaan ehtoolliskalustoa Munkkiniemen seurakunnan joltain naistoimikunnalta. Kuvassa on tuttuja naisia, esim. pöydän takana mustassa puvussa rouva Kyllikki Raitio. Munkkiniemihän kuului Huopalahden seurakuntaan pitkään, ja kirkko valmistui v. 1953."

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä laulavat, kun kahvi odottaa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä neljä miestä koolla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä ja mitä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.