Mysteerikuva: Ketkä neljä miestä koolla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Hannu Kuosmanen

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa on neljä miestä. Yhdellä on papin paita, kolmella ei. Tunnistatko kuvan ihmisiä? Mistä tilanteesta on kyse? Milloin kuva on otettu?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvaan ei ole toistaiseksi tullut yhtään varmaa tunnistusta. Useampi vastaaja tosin päätteli, että kuvassa on kyse ehtoolliskaluston lahjoittamisesta seurakunnalle. Lahjoittajana on jokin naisjärjestö, jonka edustajat ovat kuvassa yhdessä lahjoituksen vastaanottajan, paikallisen kirkkoherran, kanssa.

Kuva lienee 1950-luvulta ja Helsingistä, sillä kuvaaja Atte Matilainen vaikutti pääkaupungissa ja kuvasi vuosien varrella muun muassa Kotimaalle. Kotimaan Facebook-sivulla pohdittiin kuvaamisajankohtaan liittyen, milloin erillispikarit yleistyivät.

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä ja mitä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä ovat kojulla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.