Mysteerikuva: Ketkä ovat kojulla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Markku Mattila

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa ollaan Kirkon Ulkomaanavun kojulla, esillä näkyy olevan mattoja ja kudonnaisia. Missä ja milloin kuvan koju on ollut pystyssä? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvan papin tunnisti muun muassa Jari Nurmi, joka kirjoittaa:

"Kuva on aikaväliltä 1970–74 kinkereiltä Huittisten Suttilan kylän Hannulan talosta, jonka isäntä oli Vaihekoski. Kuvan pappi on silloinen kappalainen Eino Orpana, joka toimi tätä ennen 1967–70 Tyrvään seurakunnassa virallisena apulaisena (nuorisopappina), sitten Huittisten kappalaisena ja vuodesta 1974 kirkkoherrana (eläkkeelle 1997). – – [Eino Orpana] kertoi, että [Suttilan] kylä oli erittäin aktiivinen seurakuntaelämässä lähetyspiireineen. Piiriä johti kaupungin ja seurakunnan luottamushenkilö Esko Mikola. Aktiivista oli myös talonväki, tyttäret mukana seurakuntanuorissa ja myöhemminkin aktiivisia."

Leena Repo tunnisti, että keskellä istuva, virttä veisaava nainen on hänen isänsä veljen vaimo, emäntä Aini Repo.

Kuva on julkaistu myös Voitto Huotarin kirjassa Kirkkomme herätysliikkeet tänään (1981) evankelista liikettä koskevan esittelyn lopussa.

Lue myös:

Mysteerikuva: Kuka pappi laulaa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.