Mysteerikuva: Kuka pappi laulaa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa on pappi laulamassa kotona. Sohvalla istuu vanhempia ihmisiä, kuvassa on myös kaksi pientä lasta. Ikkunasta näkyvä pihapiiri on luminen. Tunnistatko kuvan ihmisiä? Missä ja milloin kuva on otettu? Mikä tilanne on kyseessä? Kuvan takana olevista rajausviivoista ja -tiedoista voi päätellä, että sitä on käytetty useamman kerran lehdessä.

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvan arvoituksen ratkaisivat muun muassa Anneli Hirvi, Tapio Harmanen, Marja-Leena Koskinen, Lauri Lempinen, Markku Niemelä ja Seppo Suokunnas.

"Kuvassa keskellä silloinen Helsingin Evankelisen Kansankorkeakoulun rehtori [vuosina 1949–1971] pastori Lauri Koskenniemi, myöhempi TT ja prof. Oikealla on opiston apulaisrehtori, FM Anna Koskiniemi. Heidän ympärillään on opiston oppilaita (nykyinen HEO) ja oikealla nuori mies on mahdollisesti opiston tuntiopettajia. Kuva lienee 1950-luvulta tai 1960-luvun alkupuolelta", Seppo Suokunnas kirjoittaa.

Lue myös:

Mysteerikuva: Mikä porukka juttelee? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.