Mysteerikuva: Mikä porukka juttelee? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / J. Utriainen

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa on neljä nuorta naista, hieman vanhemmat mies ja nainen sekä yksi nuori mies. Taustaalla näkyvät krusifiksi ja piano. Onko kyse mahdollisesti kristillisestä opiskelijatyöstä? Tunnistatko kuvan ihmisiä? Missä ja milloin kuva on otettu? Kuvan takana on vain kuvaajan nimi, J. Utriainen.

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Edellisen mysteerikuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuva uhkasi jäädä mysteeriksi, sillä kuorolaulajien kuvaan  tullut yhtään tunnistusta. Kunnes Tallinnan eläkeellä oleva tuomiorovasti Jaak Salumäe lähetti viestin:

"Kuva on otettu 30.11.1991 Tallinnan tuomiokirkon kuorissa, missä Tuomiokirkon Laudate Dominum-kuoro laulaa kiitos- ja rukousjumalanpalveluksessa kirkkomme uuden virsikirjan (Kiriku Laulu- ja Palveraamat) käyttöönottamisen ja siunaamisen yhteydessä. Tilaisuuden otsikko oli: Siion, laula suures rõõmus! Kuoronjohtaja Anne-Mai Salumäe tunnisti laulajatkin seuraavasti: Airi Vaher, Helene Tedre, Riina Vares (muuten, nyt hän on meidän hallituksessamme rahvastikuminister Riina Solman), Liis Korts, Anne-Liis Ostov ja Liina Niglas. Mieslaulajista näkyy vain Aivar Voit ja Ardi Vaher. Kuvan vasemmalla reunalla on näkyvissä Markku Kilpiö ja videokameran kanssa on [Suomen Kirkkomusiikkiliiton toiminnanjohtaja Veli Ainali]."

EDITOITU: Lisätty 16.11. klo 15.05 Saluamäen viesti ja poistettu spekulointi kuvausajankohdalla. Lisätty 30.11. klo 10.45 tarkennuttu tieto videokameran käyttäjästä ja poistettu väärä tieto.

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä laulavat kuorossa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.