Mysteerikuva: Ketkä ja mitä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Atte Matilainen

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa on pappi, kahdeksan naista ja ehtoolliskalusto. Tunnistatko kuvan henkilöitä? Missä, mistä tilanteesta ja milloin kuva on otettu?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan. Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvan tunnistivat muiden muassa siinä olleet Yrjö Höysniemi ja Tapio Leskinen. Jälkimmäinen kirjoitti:

"Kuva on Hyvän mielen joulutorilta Esplanadin puistosta [Helsingissä] luultavasti 80-luvun alkupuolelta [1981]. Hyvän mielen tori oli vuotuinen tapahtuma, johon osallistui kymmeniä järjestöjä ja kauppiaita joulun alla, kojut ulottuivat muistaakseni Espan puiston keskikäytävän päästä päähän.

Kirkon Ulkomaanapu oli yksi monista osallistujista useampana vuotena.

Tässä myydään kuumia kiviä, joilla ihmiset lämmittelivät käsiään kuten ehkä kuvasta näkyy, lisäksi tarjottiin kuumaa mehua.

Oikealta Yrjö Höysniemi, KUA:n pääsihteeri, (allekirjoittanut) Tapio Leskinen, kotimaantyön sihteeri, ja luultavasti jo silloin Mustasaaressa toiminut Maija Ojala. Vasemmalla olevat nainen ja mies ovat joko asiakkaita tai mukana olleita vapaaehtoisia."

Maija Ojala kommentoi kuvaa: "Kyllä taustalla oleva henkilö olen minä! – – Mustasaarelaiset tempaisivat KUA:n hyväksi myymällä muun muassa kuumia kiviä, leivonnaisia ja askartelutuotteita, joita oli keräännytty valmistamaan Hyvänmielen talkoissa Mustasaaressa ja monien opiskelijoiden kodeissa."

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä ovat kojulla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Kuka pappi laulaa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Mikä porukka juttelee? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä