#KylläKirkoille -konsertti täytti Jokioisten kirkon

Tammelan rovastikunnan seurakunnat Forssa, Jokioinen, Tammela ja Ypäjä osallistuivat eilen sunnuntaina mittavalla hyväntekeväisyyskonsertilla yhteisölliseen #KylläKirkoille -tapahtumaan. Jokioisten kirkkoon saapui kuulijoita miltei 200.

Yhtäaikaisia tapahtumia Ylivieskan seurakunnan tueksi ja sen tuhopoltossa tuhoutuneen kirkon jälleenrakentamiseksi järjestettiin eri puolilla Suomea noin parikymmentä.

Jokioisten kirkkokonsertissa oli esiintymässä ammattitaitoista väkeä sekä lähikunnista että pääkaupunkiseudulta. Kirkkokuntarajatkin ylitettiin, kun Risto Huvila ja Uusi laulu toi tilaisuuteen musiikillisen tervehdyksen Espoon helluntaiseurakunnasta.

– Jumalan Pyhä Henki oli väkevästi läsnä ja siunasi tilaisuuden. Saimme kuulla raikasta, koskettavaa ja lohduttavaa musiikkia sekä monenlaisia Ylivieskan kirkkoon liittyviä muisteloita, kertoo Jokioisten konsertin järjestelyistä päävastuun kantanut ja itsekin tilaisuudessa esiintynyt laulaja Jaana Pöllänen.

Ylivieskan kirkkoon liittyviä muistojaan tilaisuudessa jakoivat esimerkiksi Ylivieskassa opiskellut Forssan seurakunnan nuorisotyöntekijä Teppo Knuutinen, syntyjään ylivieskalainen Forssan seurakunnan diakonissa Arja Kujala sekä lapsena ja nuorena paljon Ylivieskassa aikaa viettänyt Maija Allén Jokioisista.

Koskettavan puheenvuoron käytti myös paikallisen Jokioisten Leipä Oy:n toimitusjohtaja Seppo Virtanen, jonka leipomo paloi maan tasalle kolme vuotta sitten.

– Virtanen kertoi siitä, kuinka tuhkasta voi nousta ja miten hirveän tärkeää kaikki läheltä ja kaukaa tullut tuki oli kriisitilanteessa. Hän antoi kasvot sille, miltä tuntuu, kun kaikki palaa maan tasalle. Hän oli kokenut vahvasti, että rukoukset kantoivat siinäkin tilanteessa, Jaana Pöllänen kuvailee.

Käsiohjelmatuotoilla saatiin koottua Ylivieskan kirkon jälleenrakennuskassaan 1540 euroa. Pöllänen oli yllättynyt siitä, miten helppo ihmisiä oli saada mukaan tempaukseen.

– Tilaisuus oli erityisellä tavalla koskettava. Halusimme kertoa ylivieskalaisille, että he ovat mielissämme ja sydämissämme nyt ja tästä eteenpäinkin, Pöllänen sanoo.

Kuva: Jaana Pöllänen

Lue myös:

Tukea Ylivieskaan – #KylläKirkoille -tapahtumat korostavat yhteisöllisyyttä ja kirkkorakennusten tärkeyttä

Edellinen artikkeliHauta-asu oli tärkeä vainajan viihtymisen ja sielun levon kannalta
Seuraava artikkeliVielä nähtävissä Yle Areenassa – Uskossa olevat

Ei näytettäviä viestejä