Kirkon kulttuuripalkinto saksofonisti-huilisti Juhani Aaltoselle

Arkkipiispa Tapio Luoma luovutti vuoden 2018 Kirkon kulttuuripalkinnon saksofonisti Juhani Aaltoselle tiistaina Helsingissä. Saksofonisti-huilisti Juhani "Junnu" Aaltonen (s. 1935) on maamme tunnetuimpia jazzmuusikoita.

Palkintoperusteluissa todetaan, että Aaltosen palkitsemisessa on kyse merkittävästä elämäntyöstä, joka ansaitsee tulla huomioiduksi kokonaiskirkon tasolla.

"Tunnustettuna jazz-musiikin ammattilaisena Juhani Aaltonen on antanut musiikilliset lahjansa myös seurakuntien käyttöön. Hän on rikastuttanut kirkkomme elämää ja musiikillista ilmaisua. Varsinkin viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana Aaltonen on palvellut kirkkoa ja sen herätysliikkeitä konserteissa, työpajoissa, kesäjuhlilla ja hengellisissä tapahtumissa. Pari vuotta sitten hän aloitti rukousmusiikin mestarikurssin, jossa hän jakaa osaamistaan nuoremmalle sukupolvelle", perusteluissa sanotaan.

Kirkkohallitus jakaa vuosittain Kirkon kulttuuripalkinnon kristillisen sanoman kannalta merkityksellisestä esittävästä taiteellisesta toiminnasta tai kulttuuriteosta. Palkinto on jaettu vuodesta 1992 lähtien. Se on arvoltaan 6 000 euroa.

Kuva: Aarne Ormio / Kirkon kuvapankki

Lue myös:

Kirkon kulttuuripalkinto Agricolan kieltä tutkineelle Kaisa Häkkiselle

Kirkon kulttuuripalkinto Jouni Laineelle ja Arto Mylläriselle

Kirkon kulttuuripalkinto Jaakko Löytylle: Varjoista palkintojuhlaan

Kirkon kulttuuripalkinto Ulla-Lena Lundbergille

Kirkon kulttuuripalkinto Kauneimmille joululauluille

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.