Kansanedustaja Päivi Räsäsen syytteitä puidaan Helsingin käräjäoikeudessa tammikuussa

Päivi Räsänen keväällä 2021. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Kansanedustaja Päivi Räsästä vastaan nostettuja syytteitä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa ensi tammikuussa. Räsänen kertoo, että hänelle on ilmoitettu syytteiden pääkäsittelyn istuntopäiväksi 24.1.2022. Asia vahvistetaan Kotimaalle Helsingin käräjäoikeudesta.

Päivi Räsästä syytetään kolmesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja Suomen Luther-säätiön asiamiestä ja hallituksen jäsentä Juhana Pohjolaa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen nosti syytteet huhtikuussa.

Syytteet liittyvät Räsäsen puheisiin ja kirjoituksiin homoseksuaalisuudesta. Juhana Pohjola on syytettynä julkaisijan ominaisuudessa tapauksessa, joka koskee Räsäsen kirjoittamaa ja Luther-säätiön julkaisemaa tekstiä vuodelta 2004. Asiasta voi lukea lisää Kotimaan uutisesta täältä.

Räsänen kiistää kaikki syytteet.

– Pidän todennäköisenä, että syytteiden käsittely etenee korkeampiin oikeusasteisiin, tarvittaessa jopa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, hän sanoi keskiviikkona lähettämässään tiedotteessa.

Lue myös:

Kansanedustaja Päivi Räsänen saa syytteen kolmesta kiihottamisesta kansan­ryhmää vastaan

Syytteet saanut Päivi Räsänen: Puolustan uskonnon­vapautta niin pitkälle kuin on tarve – Myös toinen syytetty Juhana Pohjola kommentoi

Päivi Räsänen ja Juhana Pohjola varautuvat vuosien oikeus­taisteluun – "Viemme varmasti kaikki oikeus­asteet eteen­päin"

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.