Helsinki Pridelta tunnustus seurakunnille – ”Olisi hienoa jos kaikki ottaisivat mallia”

Helsinki Pride 2015 on myöntänyt Tikkurilan ja Vantaankosken seurakunnille kunniamaininnan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden erityisestä huomioimisesta toiminnassaan, Vantaan seurakunnat tiedottaa.
Valomerkki
kertoo, että tunnustuksen on saanut myös Helsingin Kallion seurakunta.

Helsinki Pride jakaa Pride-viikolla tunnustuksia yhdenvertaisuuden edistämisestä.

– Hienoa, että seurakunta saa tunnustusta työstään, ihmisten pariin menemisestä ja kirkkona toimimisesta ihmisten keskellä. Haluan antaa tästä kiitosta seurakuntamme työntekijöille, jotka tekevät näiden asioiden eteen töitä arjessaan. Minut valtasi myönteinen hämmennys ja ilo, kun tästä kuulin, kertoo lomalta tavoitettu Tikkurilan kirkkoherra Janne Silvast.

Priden tuottajan Aleksi Saikkosen mukaan raati myöntää sateenkaaridiplomit toimijoille, jotka ovat vuoden aikana edistäneet sateenkaarikansan asemaa ja tehneet heitä näkyväksi. Saikkosen mukaan seurakunnat ovat tehneet Pridessa ansiokasta työtä erityisesti huomioimalla lapset, jotka muuten saattaisivat jäädä puistojuhlassa vähemmälle huomiolle.

– Mielestäni on erittäin tärkeää, että seurakunnat ovat mukana Pridessa. He viestivät aktiivisuudellaan siitä, että moderni kirkko ja kyseinen seurakunta ovat kaikille avoimia. Olisi hienoa, jos kaikki Suomen seurakunnat ottaisivat heistä mallia, Saikkonen sanoo.

Tikkurilan ja Vantaankosken seurakunnat ovat nyt toista kertaa mukana Helsinki Pridessa. Seurakunnat järjestävät ohjelmaa lapsiperheille tapahtuman puistojuhlassa lauantaina yhdessä Kallion seurakunnan kanssa.

– Tikkurilassa tähdätään siihen, että olemme seurakunta jossa pyritään kohtaamaan kaikenlaisia ihmisiä ja seurakunnan jäseniä. Tunnustus kertoo siitä, että asiassa on onnistuttu, toteaa Silvast.

Lue myös:

Seurakunnat järjestävät Helsinki Pridelle lastenohjelmaa

Sateenkaarikristityt puhuvat Pride-videolla

Edellinen artikkeliKimmo Kivelä: Ulkomaisen viihteen asemasta Ylellä keskusteltava
Seuraava artikkeliKankaanpään kirkkoherralle huomautus kilpailevaan toimintaan osallistumisesta

Ei näytettäviä viestejä