Seurakunnat järjestävät Helsinki Pridelle lastenohjelmaa

Tikkurilan, Vantaankosken ja Kallion seurakunnat lastenohjelmaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen Helsinki Pride -puistojuhlaan. Juhlaa vietetään Kaivopuistossa lauantaina 27. kesäkuuta.

Lapsia viihdyttää juhlassa Taika-Petteri, jonka esitykseen kuuluu sirkustemppuja, vatsastapuhumista, beatboxausta ja huumoria. Lisäksi televisiosta tuttu taikuri opettaa lapsille jongleerausta.

Paikalla on myös pomppulinna lapsille ja pehmolelujen vaihto- ja lahjoituspisteenä toimiva Nooan arkki. Nooan arkista voi ottaa mukaansa pehmolelun ja sinne voi jättää ehjiä ja puhtaita pehmoleluja.

Lisäksi puistoon tuodaan Vantaankosken seurakunnan liikuteltava konttikirkko. Lapsille on tarjolla pillimehua ja karkkia.

Seurakunnat järjestivät vastaavan tapahtuman myös viime vuonna. Silloin tapahtuma synnytti kohun, kun Helsingin Sanomat uutisoi pastori Toni Fagerholmin siunanneen konttikirkossa rekisteröidyn parisuhteen piispainkokouksen ohjeiden vastaisesti. Piispainkokouksen mukaan pappi voi halutessaan vain rukoilla parisuhteensa rekisteröineen parin kanssa ja heidän puolestaan.

Myöhemmin Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntinen ja Helsingin hiippakunnan notaari Heikki Hämäläinen kiistivät, että konttikirkossa olisi siunattu naispari.

Myös Kallion seurakunnan Pomppulinna herätti vuosi sitten runsaasti huomiota. Se oli koristeltu lakanalla jossa luki ”Pomppukirkko – Pompi ihan homona”.

Helsinki Pride -teemaviikkoa vietetään juhannusta seuraavalla viikolla. Kallion seurakunta järjestää lastenohjelman lisäksi pride-kansalle sateenkaarimessun. Helsingin Setan Malkus-ryhmä järjestää puolestaan keskustelutilaisuuden, jossa kysytään tekeekö usko onnelliseksi. Alustamassa on kirjailija ja toimittaja Kaisa Raittila.

Kuva: Minerva Seppälä

Lue myös:

Notaari: Helsinki Priden konttikirkossa ei siunattu parisuhdetta

Edellinen artikkeliValomerkki: Pakilassa jaetaan Helsingin isoimmat diakonia-avustukset
Seuraava artikkeliVankilat ja uskonto: Tulossa tietokirja ja väitöskirja

Ei näytettäviä viestejä