Askola: Esikoislestadiolaiset ovat nyt jättämässä kirkkoa

Helsingin piispa Irja Askola suree esikoislestadiolaisessa herätysliikkeessä tapahtunutta kehitystä. Hän kommentoi sakramenttiseparatismin toteutumista Helsingin hiippakunnan alueella Kotimaa24:lle sähköpostitse.

– Olen aina surullinen siitä, jos ihmiset pettyvät kirkkoon niin suuresti, että jättävät sen. Onpa lähdön perustelu sitten kirkon liika vanhoillisuus tai liika liberaalisuus. Käytännössähän esikoislestadiolaiset ovat nyt jättämässä kirkkoa, kun he ovat ottamassa sakramentit omiin käsiinsä, Askola sanoo.

– Suren tätä myös siksi, että teologisten ongelmien lisäksi näihin tilanteisiin liittyy paljon inhimillistä ahdistusta ja hämmennystä. Olen saanut näitä yhteydenottoja ja toivon, että esikoislestadiolaiset halutessaan voivat kokea itsensä tervetulleiksi ehtoollispöytäämme ja lastensa kasteelle. Olen kiitollinen Malmin seurakunnalle ja sen kirkkoherra Pertti Simolalle, joka on kuullut tämän toiveen, hän jatkaa.

Esikoislestadiolaisten ensimmäinen oma ehtoollistilaisuus Helsingin hiippakunnan alueella vietetään lauantaina herätysliikkeen rukoushuoneessa Helsingin Puistolassa. Puistola kuuluu Malmin seurakunnan alueeseen.

Tilaisuudessa ehtoollispalveluksen toimittavat herätysliikkeen omat sananpalvelijat eli maallikkosaarnaajat.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Esikoislestadiolaisten oma ehtoollistilaisuus Helsinkiin

Esikoislestadiolaiset ottivat ehtoollisen omaan käyttöön

Esikoislestadiolaiset: Ehtoollinen ei ole luterilaisen kirkon monopoli

Esikoislestadiolaiset maallikot kastavat nyt lapsia

Jolkkonen: Omavaltaisesti vedellä valeltu ei automaattisesti seurakunnan jäsen