Apulaispääsihteeri Kaisamari Hintikka harkitsee Helsingin piispanvaaliin lähtemistä

Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri Kaisamari Hintikka, 49, harkitsee ehdokkuutta Helsingin piispanvaalissa. Hintikka ilmoittaa päätöksestään loppuviikosta.

Asiasta kertoivat ensimmäisinä Kirkko ja kaupunki ja Helsingin Sanomat.

– Piispan virka on kutsu, jota pitää harkita. Helsinki on kotihiippakuntani. Arvostan valtavasti ihmisiä, jotka ovat olleet pyytämässä minua ehdokkaaksi. Heitä on laaja-alainen, kirkon eri toimijoista koostuva joukko, Hintikka kertoo Kotimaa24:lle.

Hintikka sanoo, että ratkaisuun vaikuttavat hänen nykyiset työtehtävänsä.

– Minun on pohdittava, miten erilaiset päätökset ja prosessit vaikuttavat kykyyni hoitaa nykyistä työtäni, joka on erittäin tärkeä ja arvokas. Meillä on yleiskokous tulossa, joten elämme hektisiä aikoja.

Luterilaisen maailmanliiton joka kuudes vuosi pidettävä yleiskokous järjestetään toukokuun puolivälissä Namibian Windhoekissa. Helsingin piispanvaalin ehdokasasettelu päättyy 15. toukokuuta.

Ehdokkuudestaan Helsingin piispanvaalissa ovat tähän mennessä kertoneet Helsingin yliopiston sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa ja Kallion kirkkoherra, Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Teemu Laajasalo.

Kuva: Marie Renaux / Luterilainen maailmanliitto

Lue myös:

Kaisamari Hintikka kertoi: Nämä ovat luterilaisten kirkkojen neljä haastetta

Teemu Laajasalo ehdokkaaksi Helsingin piispanvaaliin – "Olen liberaali mutta en anarkisti"

Professori Jaana Hallamaa lähtee ehdolle Helsingin piispanvaaliin – "Kirkko on kuin komposti"