Vuoden uskonnonopettaja on Katri Hanki

Vuoden uskonnonopettajaksi on valittu lehtori Katri Hanki Tammerkosken lukiosta Tampereelta. Valinnan teki Suomen uskonnonopettajain liitto.

Katri Hanki on tehnyt uraauurtavaa työtä uskonnonopetuksen hyväksi usealla rintamalla jo 20 vuotta, uskonnonopettajain liiton tiedotteessa sanotaan.

”Hän työskentelee suuressa lukiossa vaativissa olosuhteissa. Oppikirjojen tekijänä hän edustaa innovatiivista, tuoretta ja kriittistä näkemystä ja luo erinomaisia ratkaisuja opetuksen tarpeisiin siten, että niistä hyötyvät kaikki uskontoa opettavat.”

Opiskelijoiden mukaan Hanki aina innostunut työstään ja on vuosien ajan luonut ja kokeillut uusia opetusmenetelmiä, joissa hän on hyödyntänyt reflektio- ja ihmissuhdetaitojen erityisosaamistaan, liitto kertoo.

Hanki itse sanoo, että hänellä on innostuksen taito.

”Riittää, kun avaa netin, niin opetettava aine, uskonto, on siellä vastassa monella tapaa”, hän sanoo tiedotteessa.

Hankia huolettaa kuitenkin opettajien väsyminen. Viime syksynä voimaan astuneet opetussuunnitelmat ovat tuoneet entistä enemmän kuormitusta opettajan arkeen. Pieniksi tähtihetkikseen opettajana Hanki kertoo sen, kun joku hänen kurssillaan ollut tai parhaillaan oleva opiskelija alkaa tervehtiä häntä käytävällä.

Vuoden uskonnonopettaja palkittiin Suomen uskonnonopettajain liitto SUOL ry:n talvipäivillä 4.2.2017. Liitto valitsi Vuoden uskonnonopettajan nyt kuudetta kertaa.

Kuva: Suomen uskonnonopettajain liitto

Lue myös:

Marja Oilinki on vuoden uskonnonopettaja

Kotimaan pitkät: Uskonnon Indiana Jones

Jarno Parviola on vuoden uskonnonopettaja

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliYhteisvastuu torjuu ihmiskauppaa: ”Lasten takia yritämme kaikkemme”
Seuraava artikkeliStar Wars- ja Blues Brothers -kappaleita messussa Turussa – saarnaajana Jippu

Ei näytettäviä viestejä