Viestintätoimisto etsii vuoden 2016 ”mahdollisuusviestijää” – ehdolla Aleppon kellot ja Irja Askola

Viestintätoimisto Ellun Kanat etsii vuoden 2016 ”mahdollisuusviestijää”. Viidentoista ehdokkaan joukossa ovat muiden muassa Aleppon kellot ja Helsingin hiippakunnan piispa Irja Askola. Äänestää voi myönteisin reaktioin viestintätoimiston Facebook-sivulla.

Viime syksynä toteutuneessa Aleppon kellot -ilmiössä kirkot soittivat saattokelloja päivittäin Syyrian Aleppon uhrien muistolle. Ensimmäisenä kelloja soitettiin Kallion kirkossa Helsingissä.

”Kampanja oli menestys ja se levisi kotimaan lisäksi myös ulkomaille. Kellojen soittamisella on vahva symbolinen voima. Samalla kirkko otti kantaa ihmisoikeuksien puolesta”, viestintätoimisto toteaa perusteluissaan.

Irja Askola on perustelujen mukaan ottanut piispanvirassaan rohkeasti kantaa tasa-arvoon ja oikeudenmukaisuuteen. Viestintätoimisto toteaa, että Askola on puolustanut heikompiaan ja luonut omalla esimerkillään rauhaa rakentavaa tunnelmaa yhteisöönsä.

Lisäksi on vielä kolmas ehdokas, joka liittyy uskontoon: helsinkiläisessä kauppakeskuksessa Itiksessä järjestetty Ramadanin päätösjuhla. Itiksessä juhlittiin muslimien paastokuukauden loppumista alennusmyynnein.

Muita ehdokkaita ovat muun muassa Kotipizza & vegaanit, WWF:n Norppalive-lähetys sekä OP:n toimitusjohtaja Reijo Karhinen.

”Mahdollisuusviestintä on viestinnän superlaji. Se voi olla suunnitelmallinen ja strateginen teko tai taktinen reagointi, joka tarttuu olemassa oleviin ilmiöihin ja keskusteluihin. Taidokas mahdollisuusviestijä ymmärtää viestinnän arvon ja osaa rakentaa tuntuvaa mainetta”, viestintätoimisto kuvaa Facebookissa.

Äänestysaikaa on ensi viikon perjantaihin 31.3. puoleenpäivään asti.

Kuva: Aarne Ormio / Kirkon kuvapankki

Lue myös:

Aleppon kellot nimetty ehdokkaaksi luovan suunnittelun kilpailuun

Piispa Irja Askola saa kunniatohtorin arvon

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkon palvelukeskus tehnyt tappiota 18 miljoonaa euroa – ”Elämme vielä siirtymäkautta”
Seuraava artikkeliKirkon tiedotuskeskus vaihtaa nimeä

Ei näytettäviä viestejä