Kirkon palvelukeskus tehnyt tappiota 18 miljoonaa euroa – ”Elämme vielä siirtymäkautta”

Suurin toivein ja lupauksin synnytetty Kirkon palvelukeskus (Kipa) on kymmenen vuoden aikana tullut maksamaan kirkolle runsaat 36 miljoonaa euroa, josta alijäämän eli tappion osuus on noin 18 miljoonaa euroa.

Kipa tuottaa valtakunnallisesti kirjanpidon ja palkanlaskennan palveluja seurakuntayhtymille, seurakunnille, hiippakunnille ja kirkon keskusrahastolle. Asiakkaita Kipalla on noin 300, ja sen toimisto sijaitse Oulussa ja ruotsinkielinen palvelupiste Porvoossa. Henkilökuntaa on noin 130.

Kipan rahoitus perustuu seurakuntien lähettämien tositteiden käsittelyyn. Mitä enemmän tositteita, sitä enemmän tuloja. Nyt tositteiden määrä on vähentynyt, ja Kipassa suunnitellaan uutta laskutusmallia.

Kipan johtajaksi vuoden alussa tullut Sami Savilaakso sanoo tunnistaneensa palvelukeskuksen haasteet erityisesti sen omassa taloudessa.

– Nyt takana on vasta kaksi täyttä toimintakuukautta, jolloin kaikki seurakunnat ovat olleet mukana Kipassa. Viimeinen 97 asiakkaan erä tuli vuoden 2017 alusta. Elämme vielä siirtymäkautta.

Kuva: Jaani Föhr

Lue lisää Kipan tilanteesta Kotimaa Prosta:

Kipan hinnoittelumalli arvioidaan uusiksi – seurakuntien tositemäärät vähentyneet

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKipan hinnoittelumalli arvioidaan uusiksi – seurakuntien tositemäärät vähentyneet
Seuraava artikkeliViestintätoimisto etsii vuoden 2016 ”mahdollisuusviestijää” – ehdolla Aleppon kellot ja Irja Askola

Ei näytettäviä viestejä