Vanhoillis­lestadiolainen rippikoulu pyörähti käyntiin Keniassa – Opettajina on suomalaisia

Keniassa Victorianjärven rannalla on alkanut ensimmäinen vanhoillislestadiolainen rippikoululeiri. Asiasta uutisoi Päivämies 14. elokuuta kirjoittamalla, että ”tänään alkaa Kenian uskovaisten ensimmäinen rippileiri Uyoma Manywandassa Siayan alueella”.

Leiri on Päivämiehen mukaan yhdysvaltalaisen vanhoillislestadiolaisen Laestadian Lutheran Church -kirkon (LLC) järjestämä ja kestää maanantaista lauantaihin.

Leirillä ovat Päivämiehen mukaan opettajina Hannu Janhunen Kanadasta, Elisa Roiko Yhdysvalloista ja Juha Luokkala Suomesta.

Luokkala aikoo uutisen mukaan lähettää leiriltä kuulumisia ja tunnelmia ”Kapsäkkijuttujen” Instagram-kanavalla.

Taustalla on tavoite välittää nuorten kanavalla kuulumisia nuorilta, myös eri maista ja lähetystyötä esillä pitäen.

Leiri on Päivämiehen mukaan suosittu, osallistujia on 85.

– Ennen korona-aikaa Keniassa oli 20 seurapaikkaa, sen jälkeen niitä on ollut yli 60. Nuorisolle pitää opettaa kristinoppia, Luokkala taustoittaa Päivämiehessä.

Opetus tapahtuu leirillä kolmella kielellä, jotka ovat englanti, swahili ja luo. Instagram-videoiden mukaan jokaiselle leiriläiselle on hankittu luonkielinen Raamattu, muistiinpanovälineet ja laulukirjat.

Videot kertovat, että oppitunteja on pidetty luokkatilan lisäksi myös lähellä sijaitsevan valtaisan suuren Victorianjärven rannassa, jossa on annettu kasteopetusta. Samoin videoilla kerrotaan, että leirin yhden yön aikana rippikoululaisia oli tullut mukaan kymmenen lisää, jolloin kokonaismäärä oli jo 95 oppilasta.

Leirin aikana rippikoululaisia myös kastetaan: Instagram-videoiden mukaan noin puolet leiriläisistä on kastamattomia.

KENIASSA TOIMIVA Kenya Laestadian Lutheran Church (LLC) on lähetystyön synnyttämä kirkko. Sen taustalla on Yhdysvalloissa ja Kanadassa toimivan LLC:n tekemä työ. Lähetystyötä tehdään yhteistyössä Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) kanssa.

KLLC:lla ei ole yhteyttä Luterilaiseen maailmanliittoon kuuluvan Kenian evankelis-luterilaisen kirkon kanssa.

LLC tekee ulkolähetystyötä Kenian lisäksi Ecuadorissa ja Togossa.

Samat maat ovat myös SRK:n tekemän lähetystyön kohteita. Mainittujen maiden ja eräiden Euroopan maiden lisäksi SRK tekee lähetystyötä Ghanassa, Gambiassa, Guineassa, Ruandassa, Senegalissa ja Sierra Leonessa.

SRK:n verkkosivuilla kerrotaan järjestön järjestävän Suomen rajojen ulkopuolella säännöllisesti seuroja yhteistyössä sisarjärjestöjensä LLC:n ja Ruotsin FFC:n kanssa.

SRK ei ole Suomen evankelis-luterilaisen kirkon virallinen lähetysjärjestö.

Jussi Rytkönen

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Vanhoillislestadiolainen rippikoulu pyörähti käyntiin Keniassa – Opettajina on suomalaisia

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliEssee: Toivo on väkevä terapeutti
Seuraava artikkeliRokkipappina tunnettu rovasti Tarvo Laakso on kuollut

Ei näytettäviä viestejä