Väitös: Poliiseilla ja maahanmuuttajilla ennakkoluuloja toisistaan

poliisi_auto205Stephen Egharevban tutkimuksesta selviää muun muassa että sekä poliisin että maahanmuuttajien käsitykset toisistaan pohjautuvat jossain määrin ennakkoluuloihin, kokemuksen puutteeseen, vähäiseen luottamukseen ja puutteellisiin tietoihin.

Egharevban tutkimuksessa rakennetaan viitekehystä, jonka avulla poliisi voi kehittää kaikkia väestöryhmiä palvelevaa toimintaa syrjinnän torjumiseksi. Lisäksi tutkimuksessa analysoidaan ja pohditaan, miten ennakkoluuloja ja stereotypioita voidaan torjua ja näin lisätä ymmärrystämme rasismiin ja syrjintään liittyvästä yleisestä keskustelusta Suomessa.

Tutkimus koostuu viidestä tapaustutkimuksesta, jotka käsittävät kolme vastaajaryhmää: poliisiopiskelijat, ammatissa toimivat poliisit sekä Turussa asuvat afrikkalaiset.

Tutkimuksessa selviää muu muassa, että sekä poliisin että maahanmuuttajien käsitykset toisistaan pohjautuvat jossain määrin ennakkoluuloihin, kokemuksen puutteeseen, vähäiseen luottamukseen ja puutteellisiin tietoihin. Aineiston analyysi vahvisti myös sen, että kulttuuriset erot vaikeuttavat asioiden tulkintaa ja nämä vaikeudet vaikuttavat poliisin ja maahanmuuttajien suhteisiin Suomessa.

Poliisilla on väitöstutkimuksen mukaan puutteellista tietoa afrikkalaisesta kulttuurista, normeista ja arvoista. Tutkimuksessa tarkastellaan myös afrikkalaisten maahanmuuttajien alhaisen koulutustason vaikutusta heidän ymmärrykseensä poliisin toiminnasta uudessa ympäristössä.

Edellinen artikkeliItä-Euroopan kirkoissa oli urkkijoita
Seuraava artikkeli9/11-iskussa kuolleesta papista katolisten homoseksuaalien esikuva

Ei näytettäviä viestejä