9/11-iskussa kuolleesta papista katolisten homoseksuaalien esikuva

9/11-iskussa kuolleesta fransiskaanipastori Mychal Judgesta on tullut katolisten homoseksuaalien esikuva Yhdysvalloissa.

Pastori Mychal Judge toimi palomiesten kappalaisena, kun 9/11-iskut tapahtuivat. Hän ryntäsi sisään palavaan rakennukseen toimittamaan sairaiden voitelun sakramenttia kuoleville. Putoavat kappaleet surmasivat papin. Myöhemmin selvisi, että pastori Judge oli homoseksuaali.

New Yorkissa sijaitseva All Saints Churc valitsi Judgen seurakuntansa tunnukseksi. Kirkko toivoo, että Judgen patsas viestittää sen tehtävää kaventamaa kuilua rikkaiden ja köyhien, valkoisten ja mustien, homojen ja heterojen välillä, sanoo seurakunnan pastori Fred Daley.

– Tässä on esimerkki homoseksuaalista, joka kukoisti pappeudessaan ja oli sitoutunut selibaattiin. Hän rikkoo monia stereotypioita, joita ihmisillä on. Mychal Judge voi olla roolimallina erityisesti nuorille homoseksuaaleille, sanoo Daley, joka itse kertoi julkisesti homoseksuaalisuudestaan vuonna 2004.

Judgesta on tullut esikuva monille katolisille homoseksuaaleille. Hänen elämästään on tehty dokumentti nimeltään ”Saint of 9/11” ja homoseksuaaliaktivistit pitävät muistopalveluksia hänen kuolinpäivänään, patsaita ja kuvia sandaalijalkaisesta fransiskaanista putkahtaa ympäri kansakuntaa. Hänen esimerkillään on vastustettu Vatikaanin politiikka, jonka mukaan homoseksuaaleja taipumuksia omaavia ei vihitä papeiksi.

Aiheesta kertoi Religion News Service.

Edellinen artikkeliVäitös: Poliiseilla ja maahanmuuttajilla ennakkoluuloja toisistaan
Seuraava artikkeliJaakko Hämeen-Anttilalle tietokirjailijoiden palkinto

Ei näytettäviä viestejä