Utsjoen kirkkoherra vaatii oikaisua

Oulun tuomiokapituli totesi kuun alussa, ettei Utsjoen kirkkoherra Arto Seppänen ole kelpoinen hakija Posion kirkkoherran virkaan. Kapitulista kerrottiin julkisuuteen, että tämä johtuu Seppäsen naispappeuden vastaisista näkemyksistä. Nyt Seppänen vaatii kapitulin päätökseen oikaisua.

Hän kertoo lähettäneensä tuomiokapitulille viime perjantaina oikaisupyynnön, jossa pyydetään harkitsemaan asia uudelleen.

– En halua asiaa kommentoida mitenkään, kun se on vielä kesken, Seppänen sanoo.

Pappisasessori Pekka Rehumäki kertoi Yle Lapille 4.11., että kapitulin päätöksen perustuneen kirkkojärjestyksen säädökseen. Sen mukaan vaaliehdokkaaksi ei ole kelpoinen hakija, jolta ilmeisesti puuttuvat viran hoitamiseen tarvittavat edellytykset.

Kapitulin lakimiesasessorin Osmo Rahjan mukaan Seppänen vaatii useilla perusteilla, että hänet pitää todeta kelpoiseksi.

– Hänellä vaikuttaisi olevan samat perusteet kuin perinteisen virkakäsityksen puolustajilla yleensä, Rahja sanoo.

Lakimiesasessori ei ole vielä ehtinyt perehtyä oikaisupyyntöön tarkemmin. Tuomiokapituli käsittelee pyynnön aikaisintaan 15. joulukuuta.

Kirkkoherra Arto Seppänen väitteli vuonna 2008 oikeustieteistä Lapin yliopistossa aiheenaan Tunnustus kirkon oikeutena. Väitöskirjassaan hän katsoi, että tunnustukselliselle papille on taattu perustuslaissa oikeus kieltäytyä alttariyhteistyöstä naispapin kanssa.

Edellinen artikkeliHerätysliikkeiden raamattunäkemyksissä huimia eroja
Seuraava artikkeli”Luterilainen työetiikka” liitetään maabrändiraportissa juhlintaan ja oluen juontiin

Ei näytettäviä viestejä