Ukrainalainen pappi: Katolilaiset pakenevat Krimiltä

Ukrainan katolilaiset pakenevat Krimiltä, kertoo ukrainalainen pappi Catholic Herald -lehdelle. Lehden mukaan Krimin katolilaisia uhkaillaan pidätyksellä ja omaisuuden takavarikolla.

– Tilanne on hyvin vakava, emmekä tiedä mitä tulee tapahtumaan. Uusi hallitus pitää meitä nationalistisena ääriaineksena, kirkkoherra ja armeijan kappalainen Mykhailo Milchakovskyi sanoo Catholic Heraldille.

Milchakovskyi kertoo Venäjän turvallisuusjoukkojen kuulustelleen häntä yhteisönsä asioista. Häneltä oli kyselty, tunnustaako hän uuden hallituksen. Milchakovskyi perheineen, sekä kaksi kolmasosaa hänen seurakunnastaan on Ukrainan arkkipiispan neuvosta paennut kotikaupungistaan Kerchistä Ukrainan hallinnoimalle alueelle.

– Kaikki seurakuntalaiseni ovat isänmaallisia ukrainalaisia, jotka rakastavat isänmaataan Krimiä. Mutta nyt Venäjä haluaa ajaa meidät pois täältä, Milchakovskyi sanoo.

Milchakovskyin mukaan Venäjän ortodoksinen kirkko Krimillä näyttää valmiilta ottamaan haltuunsa Ukrainan katolisen kirkon omaisuuden. Hänen mukaansa vain yksi katolilainen pappi ja diakoni ovat jääneet alueelle.

Catholic Heraldin uutinen

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKulttuurilehtiä tuetaan runsaalla miljoonalla eurolla – Kirkonkellari tuettujen joukossa
Seuraava artikkeliSuvivirttä puolustetaan innolla verkossa

Ei näytettäviä viestejä