Kulttuurilehtiä tuetaan runsaalla miljoonalla eurolla – Kirkonkellari tuettujen joukossa

Tehtävänsä eilen jättänyt kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki myönsi 24.3. säännöllisesti ilmestyville kulttuurilehdille 1 125 000 euroa kustannusten kattamiseen ja kehitystyöhön.

Tuesta 880 000 euroa myönnettiin lehtien toimitus- ja painatuskustannuksiin ja 17 000 euroa lehtien kehittämiseen. Lisäksi 18 verkkolehden toimittamiseen kohdennettiin 96 000 euroa. Levikin edistämiseen myönnettiin 97 000 euroa ja kirjastoille kulttuurilehtien ostamiseen 35 000 euroa.

Eniten tukea saivat Voima-lehti (43 000), Teatteri&Tanssi -lehti (40 000 euroa) sekä viime vuonna kulttuurilehtien laatupalkinnon saanut kulttuurilehti Ny Tid (36 500 euroa). Mukana tuensaajissa on myös uskontoon ja kirkkoon liittyviä lehtiä, esimerkiksi Medialähetys Sanansaattajat ry:n Lähde-lehti ja Kellarimedian Kirkonkellari.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää kulttuurilehtitukea Suomessa ilmestyville pääasiassa maksua vastaan saataville lehdille, jotka ylläpitävät yhteiskunnallista keskustelua kulttuurista, tieteestä, taiteesta tai uskonnollisesta elämästä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö päättää avustuksista kuultuaan kulttuurilehtilautakuntaa. Avustukset myönnetään veikkausvoittovaroista.

Lehdet ja tukisummat

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMinisteri ja piispa tukevat saattohoidon kehittämistä
Seuraava artikkeliUkrainalainen pappi: Katolilaiset pakenevat Krimiltä

Ei näytettäviä viestejä