Suvivirttä puolustetaan innolla verkossa

Suomalaiset ovat heränneet puolustamaan oikeuttaan laulaa Suvivirttä myös koulujen kevätjuhlissa apulaisoikeuskanslerin asiasta tekemän kannanoton jälkeen. Asiaa on pohdittu ja podettu sadoissa sosiaalisen median statuspäivityksissä ja keskusteluissa.

Liikehdintä on näkynyt konkreettisesti muun muassa Helsingin seurakuntayhtymän ja Kirkon Ulkomaanavun Suvivirsi-projektin FB-sivulla, Niille on kertynyt reilussa vuorokaudessa yli 1000 lisätykkäystä.

Kampanjaan kuuluu tiistaina 27.5. Narinkkatorilla Helsingin ytimessä järjestettävä konsertti ja yhteislaulutilaisuus. Tilaisuutta markkinoimaan on tarkoitus huhtikuussa kuvata sovitukseltaan uusia sävyjä tarjoava Suvivirsi-musiikkivideo.

Oopperaväki on järjestämässä Helsinkiläiselle Töölöntorille Save suvivirsi -tempausta. Yhteislaulutapahtumalle on jo tehty Facebookiin tapahtumasivu ja yli 900 ihmistä on jo ilmaissut aikovansa osallistua siihen.

Kirkolliseen huumoriin Facebookissa erikoistuneen Kirkkovene-sivuston Suvivirren kiellosta nauruja kirvoittava päivitys on puolestaan noussut noin vuorokaudessa sen historian katsotuimmaksi ja jaetuimmaksi meemiksi ja päivitykseksi. Se on jaettu yli 570 kertaa ja sen nähnyt arviolta 38 000 henkilöä.

Joukko aktiiveja on tehnyt virrestä yhteisöllisen musiikkivideon. Se on ladattu aivan äsken Youtube-sivustolle. Esiintyjien joukossa on muun muassa kirjailija-pastori Jaakko Heinimäki kielisoittimella säestäen.

Katso video:

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliUkrainalainen pappi: Katolilaiset pakenevat Krimiltä
Seuraava artikkeliAmnesty: Teloitusten määrä kasvoi, mutta yhä harvempi teloittaa

Ei näytettäviä viestejä