Tv-vinkki: Sillä silmällä katsoo pintaa syvemmälle

Tan France, Bobby Berk, Karamo Brown, Antoni Porowski, Jonathan Van Ness ovat Fab Five. Kuva: Iiana Panich-Linsman / Netflix

Vuonna 2018 Netflix uudisti 2000-luvun alkuvuosilta tutun tosi-tv-ohjelman Sillä silmällä. Väsyneillä stereotypioilla pelaavan muuttumisleikin sijaan 2020-luvun Sillä silmällä on kaikkea muuta kuin pinnallista hömppää.

Ohjelmassa on edelleen viisi seksuaalivähemmistöön kuuluvaa henkilöä (Fab Five), jotka auttavat jokaisessa jaksossa yhtä arjen suossa rämpivää henkilöä näkemään itsensä uusin silmin. Kampauksia vaihdetaan, uusia vaatteita hankitaan ja koteja järjestellään uuteen uskoon, mutta kaikki tämä jää sarjan edetessä kakkossijalle.

Kiinnostavimmaksi ja sykähdyttävimmäksi sarjassa nousevat ihmiset. Kahdeksan tuotantokauden aikana Fab Five on kohdannut aivan tavallisia ihmisiä, joilla on kuitenkin oma uskomaton tarinansa kerrottavana. Uusimmalla, New Orleansissa kuvatulla kaudella mukana ovat esimerkiksi huippuluokan klarinetisti, kuurojen koulun liikunnanopettaja ja entinen katolinen nunna.

Fab Five kohtaa jokaisen sankarinsa lämpimästi, tämän epävarmuuksia ja kipuja kuunnellen. Viisikko on avoimesti ja anteeksipyytelemättä omia itsejään ja kertoo myös samaistuttavasti omista kipukohdistaan.

Jakso toisensa jälkeen Fab Five muistuttaa, että jokainen ihminen on kaunis, ja saa katsojan pyyhkimään silmäkulmiaan.

Sillä silmällä -sarjan kahdeksan tuotantokautta on katsottavissa Netflixissä.

Edellinen artikkeliPääkirjoitus: Tulevalta presidentiltä sopii odottaa suoraselkäisyyttä ja tyyneyttä
Seuraava artikkeliMuistokirjoitus: Helvi Savolainen 1928-2023

Ei näytettäviä viestejä