Tampereen sinkut pikadeittaavat Aleksanterin kirkossa

Tampereen seurakuntien yhteiskunnallinen työ järjestää Pikadeitti-illan, jota järjestäjä luonnehtii tapahtumaa vastaiskuksi nettideitti -kulttuuriin.

Useita vuosia järjestetty treffitapahtuma syntyi puolivahingossa.

– Eräs aikakausilehti otti meihin yhteyttä, kun he olivat kuulleet, että meillä järjestetään pikadeittejä. Tuohon aikaan tilaisuus ei ollut vielä olemassa. Seurakuntalaiset taas olivat kaivanneet jo kauan vastaavaa toimintaa. Päätimme sitten yhdistää nämä luulot ja toiveet. Näin tapahtuma syntyi ja sai nimekseen Pikadeitti-ilta, kertoo yhteiskunnallisentyön diakoni Sari Peltonen.

Tapahtumassa deittailevat ensin yli 50-vuotiaat ja tämän jälkeen 40–50 -vuotiaat. Naiset istuvat ja miehet kiertävät pöydästä pöytään. Jokaisella on aikaa jutella muutama minuutti keskenään, kunnes keskustelukumppani taas vaihtuu. Keskustelijat kirjaavat paperille omat yhteystietonsa ja henkilön, jonka haluaa tavata uudestaan. Tapahtuman järjestäjät välittävät treffikutsut perille.

– Ihmiset haluavat tavata toisiaan ja he kokevat, että kirkko on turvallinen paikka kohdata. Tämä on vastaisku nettideitti -kulttuuriin. Tämän myötä olemme saaneet runsaasti uusia aktiivijäseniä, kun pikadeitteihin osallistuneet ovat löytäneet myös muita aktiviteetteja seurakunnassa, Peltonen toteaa.

Katso lisätietoja täältä

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliUlkomaanapu aloittaa Ebola-valistuksen Liberiassa ja Sierra Leonessa
Seuraava artikkeliAjassa elävät seurakunnat osallistuvat joukkoistamiseen

Ei näytettäviä viestejä