Ulkomaanapu aloittaa Ebola-valistuksen Liberiassa ja Sierra Leonessa

Kirkon Ulkomaanapu aloittaa lokakuun alussa Ebola-valistushankkeen Liberiassa ja Sierra Leonessa. Liberiassa, Sierra Leonessa ja Guineassa oli maailmanterveysjärjestö WHO:n mukaan syyskuussa yli 5 000 sairastunutta ja 2 622 kuollutta. Maiden terveydenhuoltojärjestelmät ovat ylikuormittuneet, eivätkä pysty käsittelemään tapauksia.

Valistushankkeessa jaetaan tietoutta Ebola-verenvuototaudista ja sen tartuntatavoista sekä parannetaan hygienian tasoa jakamalla tarvikkeita – kuten ämpäreitä, saippuaa ja kloriittia – sekä edistämällä hygieniakäytäntöjä. Paikallisten valistustyöntekijöiden, julisteiden, lentolehtisten ja radiotiedotuksen kautta tavoitetaan yli 70 000 ihmistä Liberiassa.

– Hankkeella halutaan tavoittaa erityisesti naisia, sillä Ebolaan sairastuneista ja menehtyneistä noin 75 prosenttia on naisia. Naiset perinteisesti huolehtivat sairaista ja pesevät ruumiit, sanoo Humanitaarisen avun koordinaattori Anaïs Marquette.

Useiden Ulkomaanavun koulutus- ja toimeentulohankkeiden toimeenpano on jouduttu keskeyttämään toistaiseksi muun muassa koulujen sulkemisen ja julkisten kokoontumisten kieltämisen vuoksi. Ylen Hyvä Säätiön Nenäpäiväkeräyksen, Naisten Pankin ja Suomen ulkoministeriön rahoittamista hankkeista säästyneet varat on nyt siirretty Ebola-valistushankkeelle.

Hanke jatkuu vuoden loppuun, jonka jälkeen tarpeita arvioidaan uudelleen.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPiispa Jolkkonen luennoi kansainvälisessä Luther-tutkijoiden symposiumissa
Seuraava artikkeliTampereen sinkut pikadeittaavat Aleksanterin kirkossa

Ei näytettäviä viestejä