Tällä viikolla sattuvasti sanovat kolumnisti Jyrki Lehtola, toimittaja Jussi Niemeläinen ja piispa Teemu Laajasalo

Kuva: Gun Damén

”Kun mielikuvitus kohdennetaan vain itseen, ei mielikuvitusta tarvita muuhun kuin pohjaksi valheille. Kun kestävin rakkaussuhde on omaan itsesääliin, muut henkilöhahmot ovat kliseisiä sivuesiintyjiä.”

Jyrki Lehtola esseessään kirjallisuuden ja journalismin minäkeskeisyydestä Imagessa (3/2024)

Oikeasti lähes kaikkien pitäisi vähentää älypuhelinten käyttöä, mutta se on niin vaikeaa, että lasten osalta iso osa hommasta halutaan sälyttää koululle. Iso osa hommasta halutaan sälyttää koululle. Samalla voidaan olla pohtimatta nykyisen kulttuurin ja yleisen ilmapiirin vaikutusta oppimiseen. Oppimiseen kun tarvitaan sinnikkyyttä ja uteliaisuutta, jotka kumpikaan eivät ole nykyisin erityisen muodikkaita tai laajalti arvostettuja ominaisuuksia.

Pääkirjoitustoimittaja Jussi Niemeläinen Helsingin Sanomissa 26.3.

Muista tämä, kun seuraavan kerran pohdit, oletko tehnyt tarpeeksi hyvää. Muista tämä, kun seuraavan kerran huolehdit, oletko kantanut virheistäsi riittävästi vastuuta. Muista tämä, kun seuraavan kerran murehdit, oletko sinä vielä ansainnut yhtä uutta alkua ja mahdollisuutta. Kristus itse on tehnyt jo puolestasi kaiken hyvän. Kristus itse on kantanut puolestasi jo kaikki virheesi. Kristus itse on sinun uusi alkusi ja uusi mahdollisuutesi – eilen, tänään ja huomenna.

Piispa Teemu Laajasalo palmusunnuntain saarnassaan 24.3. Kallion kirkossa

Edellinen artikkeliPeilistä katsoo Barabbas
Seuraava artikkeliJerusalemissa sijaitseva Pyhän haudan kirkko on kristittyjen pyhin paikka ja täynnä tarinoita

Ei näytettäviä viestejä