”Täällä käydään arkista taistelua” – EAPPIn tarkkailija kertoo Länsirannan kiristyneestä tilanteesta

Pappi ja väitöskirjatutkija Anne Heikkinen toimi EAPPI-ihmisoikeustarkkailijana miehitetyillä Palestiinalaisalueilla loppusyksyllä 2022. Palestiinalaista poliittista teologiaa tutkiva Heikkinen on viettänyt vuodesta 2019 alkaen pitkiä jaksoja Israelissa sekä palestiinalaisalueilla ja huomannut Länsirannan tilanteen tiukentuneen entisestään. EAPPI on ekumeeninen kumppanuusohjelma, joka syntyi toisen intifadan levottomuuksien aikaan 2000-luvun alussa. Väkivaltaisuuksien keskellä palestiinalaisten kirkkojen johtajat osoittivat pyynnön, että maailman kirkot toimisivat…

Kiitos, kun tuet luotettavaa journalismia!

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1 €, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90 €/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPaavi emeritus Benedictus XVI:n hautajaismessu alkaa klo 10.30 – Seuraa suoraa lähetystä
Seuraava artikkeliKirkkososiologian tutkija Perusta-lehden teologisilla opintopäivillä: ”Venäjän tulevaisuudessa ei näy mitään positiivista.”

Ei näytettäviä viestejä