Paavi emeritus Benedictus XVI:n hautajaismessu alkaa klo 10.30 – Seuraa suoraa lähetystä

epa10389918 A general view of Saint Peter's Square taken from the terrace of Saint Peter's Basilica prior to the funeral ceremony of Pope Emeritus Benedict XVI (Joseph Ratzinger), in Vatican City, 05 January 2023. Former Pope Benedict XVI died on 31 December 2022 at his Vatican residence, at the age 95. EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Paavi emeritus Benedictus XVI:n hautajaiset alkavat tänään klo 10.30 Suomen aikaa Vatikaanissa Pietarinkirkon aukiolla. Hautajaismessua voi seurata suorana lähetyksenä tästä.

Benedictuksen arkku on ollut kolme päivää esillä Pietarinkirkossa, missä ihmiset ovat voineet käydä sitä katsomassa ja hyvästelemässä edesmennyttä. Hautajaisia varten arkku on siirretty aukiolle.

Hautajaismessun toimittaa paavi Franciscus.

Messun kaava seuraa pääosin paavin hautajaisten kaavaa, mutta siihen on tehty joitakin muutoksia. Vatikaanin viestintäjohtajan Matteo Brunin mukaan kaavaan on tehty jotain tilanteeseen liittyviä lisäyksiä ja toisaalta poistettu osia, jotka kuuluisivat virassa olevan paavin hautajaismessuun.

Virallisia delegaatiota hautajaisiin on kutsuttu vain Italiasta ja Saksasta, joka on edesmenneen paavi emerituksen kotimaa. Hautajaisiin osallistuvat kuitenkin myös Unkarin presidentti Katalin Novak, Puolan presidentti Andrzej Duda, Belgian kuningas Philippe ja Espanjan kuningatar Sofia. Yhdysvaltoja edustaa Yhdysvaltain Vatikaanin-lähettiläs Joe Donnelly.

Benedictus haudataan Pietarinkirkon kryptaan samaan hautaan kuin paavi Johannes Paavali II ennen autuaaksi julistamistaan.

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliTutkija: Jehovan todistajien tilanne Norjassa muistuttaa, että ei ole olemassa absoluuttista uskonnon­vapautta
Seuraava artikkeli”Täällä käydään arkista taistelua” – EAPPIn tarkkailija kertoo Länsirannan kiristyneestä tilanteesta

Ei näytettäviä viestejä