Suviseuratalkoot käynnistyvät Pyhäjoella

Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen suviseurat järjestetään Pyhäjoella 27.–30. kesäkuuta. Vaikka suviseuroihin on vielä melkein kolme kuukautta, talkootyöt on jo aloitettu.

– Ensimmäisiä kaiutintolppia on jo pystytetty ja pikkuhiljaa käynnistelemme kenttätalkoita, kertoo suviseurojen tiedotustoimikunnan puheenjohtaja Sanna Isopahkala.

Kevään ajan talkoita pidetään lauantaisin ja kesäkuussa jo päivittäin. Huhtikuussa valmistelut aloitetaan siirtämällä tavaroita varastosta kentälle ja merkitsemällä rakennuspaikat maastoon. Toukokuussa alkaa teiden ja siltojen rakentaminen sekä telttojen ja rakennusten pystyttäminen. Rakennustöissä käytetään tukkeja, joita lähiseudun asukkaat ovat lahjoittaneet talven aikana lähes tuhat kappaletta.

Paikalla on joka arkipäivä talkoolaisten työnjohto ja opastus, ja ravintolatoimikunta järjestää talkoolaisille muonituksen. Viikonloppuisin talkoolaisia odotetaan paikalle jopa yli 300.

– Kaikkihan siellä tehdään talkoilla, Isopahkala sanoo.

Myös varsinaisen tapahtuman aikana lähes kaikki järjestetään talkoovoimin. Lääkärit ja sairaanhoitajat palvelevat ensiapupisteellä ja farmaseutit apteekissa, lisäksi tarvitaan muun muassa liikenteenohjaajia, järjestyksenvalvojia ja tiedottajia sekä työntekijöitä myymälöihin, kioskeihin ja majoituspalveluun. Myös lapsille on työvuoroja. He voivat myydä jäätelöä kylmälaukusta tai kerätä roskia.

– Sittenhän on vielä erikseen työvoimatoimikunta, joka koordinoi työvuoroja, Isopahkala kertoo.

Paikanpäällä tehtävistä työvuoroista on jo nyt jaettu noin neljä viidesosaa, mutta vielä tapahtuma-aikanakin on mahdollista ilmoittautua töihin ja käydä hakemassa työvoimatoimiston pisteestä vuoro.

Järjestäjien mukaan suviseurat on Suomen suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä tapahtuma.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPiispa Jolkkonen korjailee kirkon välejä Minna Canthiin
Seuraava artikkeliPeura: Kirkkojen välisiä erimielisyyksiä ei pidä piilotella

Ei näytettäviä viestejä