Peura: Kirkkojen välisiä erimielisyyksiä ei pidä piilotella

Lapuan piispa Simo Peura vastasi Järvenpäässä järjestettävässä kirkon lähetyskumppanuusneuvottelussa tänään kysymyksiin, jotka koskevat Suomen kirkon lähetystyötä.

Puheenvuorossaan Peura kertoi, mitä ovat Suomen kirkon lähetystyön periaatteet ja mitä tarkoittaa kirkon resurssien jakaminen yhteistyökirkkojen kanssa. Lisäksi hän arvioi, millaisia vaikutuksia luterilaisten kirkkojen välisillä erimielisyyksillä on tulevaisuudessa.

Viimeisen kysymyksen kohdalla Peura ilmaisi olevansa hieman huolissaan.

– Erimielisyydet ja konfliktit erottavat kirkkoja ja aiheuttavat jakoja. Mutta on tärkeää muistaa, että kirkkojen historiassa tämä ei ole mitään uutta, Peura sanoi.

Hän lisäsi, että kirkkojen välisiä ongelmakohtia ja erimielisyyksiä ei pidä piilotella.

– On olemassa ekumeeninen periaate, jonka mukaan erilaisuus tai eri mieltä oleminen täytyy liittää siihen, mikä meitä yhdistää. Ja tätä kirkkoja yhdistävää on painotettava.

Peura totesi, että suomalaiset lähetysjärjestöt ovat historiallisesti olleet hyvin itsenäisiä suhteessa kirkkoon.

– Kirkko tarvitsee lähetysjärjestöjä myös tulevaisuudessa ja niillä on tärkeä rooli. Järjestöjen on myös miellettävä olevansa kirkon asialla, Peura määritteli.

Peura muistutti kuulijoitaan kirkon keskushallinnon roolista lähetystyössä. Kun lähetysjärjestö kutsuu yhteistyökirkkojen ihmisiä Suomeen, he ovat Peuran mukaan tervetulleita vierailemaan myös hiippakunnissa ja Kirkon lähetystyön keskuksessa.

Peuran puheenvuoro oli pohjustusta yleiskeskustelulle Suomen kirkon yhteistyökirkkojen määrittelemistä tulevaisuuden yhteistyövisioista. Vastausten perusteella tulevaisuuden yhteistyössä on kiinnitettävä eniten huomiota koulutukseen, jatkuvuuteen, diakoniaan ja kirkkojen välisiin vaihto-ohjelmiin.

Lähetyskumppanuusneuvottelu Kirkon koulutuskeskuksessa Järvenpäässä päättyy tänään.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSuviseuratalkoot käynnistyvät Pyhäjoella
Seuraava artikkeliEspoon seurakuntayhtymä Suomen paras työpaikka yli 50-vuotiaille

Ei näytettäviä viestejä