Suviseurat järjestetään tänä kesänä vain radiossa ja netissä

Pohjoismaiden suurin hengellinen kesätapahtuma siirtyy vuodella koronaviruspandemian vuoksi. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) johtokunta on tehnyt päätöksen Reisjärven Suviseurojen siirtämisestä vuoteen 2021. Suviseurat oli tarkoitus järjestää Reisjärvellä 26.–29. kesäkuuta.

Viime vuosina Suviseuroissa on käynyt noin 80 000 seuravierasta.

Uuden suunnitelman mukaan Suviseurat järjestetään radiossa ja netin välityksellä vuonna 2020, Reisjärvellä 2021, Lopella 2022, Kauhavalla 2023 ja Pudasjärvellä 2024.

SRK:n työvaliokunta valmisteli suunnitelmaa yhdessä tulevien vuosien seurajärjestäjien kanssa. Lopullisen päätöksen Suviseurojen järjestelyvuoroista tekee syksyllä kokoontuva SRK:n vuosikokous.

– Arvioimme erilaiset vaihtoehdot ja niiden vaikutukset. Keskustelimme myös eri paikkakuntien seura-alueiden maanomistajien kanssa. Lämminhenkisissä neuvotteluissa kaikilla oli tahto löytää yhteinen ratkaisu, SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Matti Taskila kertoo tiedotteessa.

Tulevan kesän seuroista on tullut paljon kyselyjä ja toiveita. Niihin on tiedotteen mukaan haluttu vastata, vaikka kokoontuminen ei nyt onnistukaan.

– Ensi kesänä on mahdollista kuunnella Jumalan sanan saarnaa Kesäseuraradion välityksellä. Suviseurat järjestetään radioseuroina ja videolähetyksinä, SRK:n viestintäpäällikkö Olli Lohi toteaa.

Kesäseuraradion FM- ja nettiradion lähetykset toteutetaan 24.6.–3.8.2020.

– Olemme saaneet monia toiveita myös radiotoiminnan aloittamisesta jo aikaisemmin keväällä. Selvitämme parhaillaan mahdollisuutta käynnistää nettiradiolähetykset jo toukokuussa, Lohi lisää.

Reisjärvellä iloitaan suviseuratyön jatkumisesta, SRK:n tiedotteessa todetaan.

– Monissa kodeissa Suviseuroja on jo kovasti odotettu, joten olemme erittäin iloisia siitä, että Suviseurat toteutuvat Reisjärvellä kuitenkin vuoden päästä. Poikkeusolojen keskellä iloon sisältyy ajatus ”jos Jumala suo”, Suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Taisto Peltoniemi sanoo.

Päätoimikunta kokoontuu huhtikuun aikana päättämään valmistelujen keskeyttämisestä ja aikataulusta niiden jatkamiselle.

– Suviseuroja on valmisteltu jo usean vuoden ajan. Nyt on aika pitää hengähdystauko, päätoimikunnan varapuheenjohtaja Markku Poikkimäki toteaa.

Kuva: Suviseurojen kuvapalvelu. Muhoksen Suviseurojen järjestelyjä 2019.

Lue myös:

Uusia ilmoituksia kesäjuhlista: Sanan Suvipäivät ja Kansanlähetyspäivät siirtyvät verkkoon

Hengellisten kesäjuhlien järjestäjät ovat ilmoittaneet perumisista ja siirtämisistä

Vuodesta 1859 järjestetyt Lähetysjuhlat peruttiin jo, Suviseurat ja Herättäjäjuhlat seuraavat tilannetta

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKommentti: Koronan jälkeen kirkko on erilainen – ainakin somempi ja notkeampi
Seuraava artikkeliTapani Rantala Tampereen seurakuntien yhtymäjohtajaksi

Ei näytettäviä viestejä