Uusia ilmoituksia kesäjuhlista: Sanan Suvipäivät ja Kansanlähetyspäivät siirtyvät verkkoon

Koronaviruspandemia on aiheuttanut jälleen uusia kirkollisten kesätapahtumien perumisia ja siirtämisiä verkossa järjestettäviksi. Näin ovat päättäneet viimeksi Kansan Raamattuseura ja Kansanlähetys.

Normaalisti kesäkuussa vietettävät Kansan Raamattuseuran Sanan Suvipäivät ja heinäkuussa vietettävät Heinäveden Kirkastusjuhlat siirtyvät verkkoon. Juhlien aikana lähetetään opetuksia, musiikkia ja keskusteluja.

Suvipäivät oli määrä viettää tänä vuonna Tampereella. Kansan Raamattuseura aikoo pitää juhlat Tampereella 2021 tai 2022.

Heinäkuun alun Kansanlähetyspäivät jäävät pitämättä, ja niiden aikana lähetetään järjestön ohjelmaa netissä ilman yleisöä.

Kansanlähetyksessä selvitellään edelleen myös sitä mahdollisuutta, että Kansanlähetyspäivät voitaisiin toteuttaa syksyllä. Asiasta luvataan lisätietoa kesäkuun alkuun mennessä.

Kansanlähetyspäivät on viime vuosina pidetty järjestön omissa tiloissa Hausjärven Ryttylässä.

Kansan Raamattuseura ja Kansanlähetys: Juhlien taloudellinen merkitys ei kovin suuri

Kansan Raamattuseuran varatoiminnanjohtajan Kalle Virran mukaan kesäjuhlat eivät ole olleet järjestölle taloudellisesti kovin keskeiset.

– Tuloja on tullut myynnistä ja kolehdeista. Yleensä kesäjuhlamme ovat kattaneet kulunsa tuottamatta juurikaan voittoa. Nyt on vielä vaikea arvioida, miten paljon online-varainkerääminen meille tuottaa, Kalle Virta sanoo.

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen kertoo, että vaikka kesäjuhlat jäisivät pitämättäkin, asian taloudellinen merkitys ei käytännössä ole järjestölle suuri.

– Yleensä juhlassa on pyritty siihen, että tuotto olisi muutamia tuhansia euroja, enimmillään toistakymmentä tuhatta. Jos se nyt jää tulematta, koko järjestön tulokseen tulee tänä vuonna sen vuoksi pieni miinus, Mika Tuovinen sanoo.

Normaalisti heinäkuun alussa vietettävä herännäisyyden suurin vuosittainen tapahtuma herättäjäjuhlat on samalla Suomen kirkollisten kesäjuhlien toiseksi suurin tapahtuma. Juhlien kohtalo vuonna 2020 on vielä avoin. Herättäjä-Yhdistyksen hallitus päättää asiasta kokouksessaan lauantaina 25.huhtikuuta.

Kuva: Jukka Granström. Kansanlähetyspäivät Ryttylässä 2018.

Lue myös:

Suviseurat järjestetään tänä kesänä vain radiossa ja netissä

Hengellisten kesäjuhlien järjestäjät ovat ilmoittaneet perumisista ja siirtämisistä

Kristilliset järjestöt kovilla – myös Kansan Raamattuseura ja SRK aloittavat yt-neuvottelut

Herättäjä-Yhdistys aloittaa yt-neuvottelut koronaepidemian takia

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.