Suviradiossa kuuluu kesä

suviradio 2013 205www.suviradio.fi. Netissä kuuluva radio on suunnattu erityisesti riparilaisille.

Pääkaupunkiseudun seurakuntien mediatoimituksen Toivontuottajien verkossa soiva kanava toteutetaan yhteistyössä Helsingin Metropolia Ammattikorkeakoulun tv- ja radiotyön opiskelijoiden kanssa.

Viime kesänä ensi kertaa soineen Suviradion soittolistalla on yli 850 kappaletta. Listalta löytyy menevää musiikkia tätä kesää fiilisteleville sekä niille, jotka haluavat nostalgisoida vanhoilla klassikoilla. Otetta on hieman nuorennettu viime kesästä, koska radion kohderyhmä on riparilaiset.

 – Kello 8-16 kanavan valtaa uudempi, etupäässä suomalainen musiikki. Joka tunti soi kaksi riparibiisiä sekä kaksi klassikkokappaletta. Iltaa kohden musiikkityyli seesteytyy vanhempaan Finnhits-tyylilajiin. Iltayhdeksästä eteenpäin soivat legendaariset kesäkappaleet Kari Tapioineen ja Katri-Helenoineen, musiikkipäällikkö Olli Aimola valottaa.

Musiikin lomassa kuullaan ohjelmia, joiden tähtinä ovat niin uudet kuin vanhatkin rippikoululaiset. Sarjasisältöjä hallinnoi tuottaja Justus Laitinen.

 – Parhaimmillaan ohjelmamme voivat antaa kaikenikäisille kuuntelijoille välähdyksiä nuorten ajattelumaailmasta ja siitä, mikä heitä kiinnostaa.

Myös toimitetussa sisällössä on pidetty mielessä, että Suviradion kohdeyleisö on nuoret ja erityisesti rippikouluikäiset. Juttusarjoissa on esimerkiksi koottu joukko nuoria jonkin teeman ääreen keskustelemaan.

 – Ideana on, että nuori itse voi esittää vaikka kuinka älyvapaan kysymyksen tahansa. Minä etsin asiantuntijan, joka osaa vastata tyhjentävästi kulloinkin askarruttavaan aiheeseen, kertoo Henna-Mari Kuivalainen, joka on yksi viidestä Suviradion toimittajasta.

Nuorten lisäksi myös aikuiset saavat äänensä kuuluviin. Päivän epistolassa papit pääsevät selittämään osin hyvinkin vanhahtavia termejä. Toisessa sarjassa julkkikset, muun muassa ikinuori Aira Samulin, muistelevat omia kesiään.

Katso video, jossa Suviradion nuoret tekijät muistelevat omien ripariensa mieleenpainuvimpia hetkiä:

Kuva ja video: Katri Saarela

Edellinen artikkeliPäivän muotipäähine on mustavalkoinen
Seuraava artikkeliEtiopian-lähetystyön katkeaminen isku Ruotsin kirkolle

Ei näytettäviä viestejä